Ezek is voltak

de ez már mind régi úgyhogy valószínűleg állott lesz.

Láttuk a Ghostbusterst, a gyerekek is elálmélkodtak rajta hogy a férfiak átlagosan feleannyira értékelték imdb-n mint a nők (sokuk valószínűleg anélkül hogy látták volna). Ezért eleve volt bennünk egy kis dac hogy nekünk tetszeni fog, de kb a felénél megkönnyebbülve konstatáltam hogy tényleg jó. Szerintem nemcsak azzal haragították magukra a készítők a geek pasikat hogy nők a főszereplők, hanem azzal is hogy a két legtöbbet szereplő pasi közül az egyiknek jó a teste de szivacsból van az agya (Chris “Thor” Hemsworth szerintem nagyon élvezte, lubickol a szerepben), a másik egy valódi geek aki viszont nagyon rossz fej.

Végignéztük a Preacher első évadát, nagyon tetszett, szerintem a következő még jobb lesz. Cassidy ftw, mindig elnevetem magam ha eszembe jut hogy utálja a nagy lebowskit, bár nem tudom ez mért olyan vicces.

A véleményemet az Utóéletről az jellemzi, hogy 15 napja készítettem ide egy jegyzetet a címével, hogy majd írjak róla, ma pedig rá kellett keresnem hogy mi az. Valamennyire felelevenedett, egy magyar művészfilm, közben nem nagyon tudod hogy mi van és a végén sem. Közben kifejezetten szenvedtem és alig vártam a végét, utólag kicsit jobbra értékeltem (eszembe jutott egy-egy részlet és utólag tetszett), de ezek szerint 2 hét alatt teljesen elfelejtettem, ami biztos az én sekélyességemre utal.

Elkezdtük nézni a Lucifert, az elején a sztori is borzasztó lapos (főleg nyomoznak és évődnek, ó ilyet még nem láttunk), most már kicsit kezd felpörögni. Sajnos a castingban a tehetség rovására helyezték előtérbe a kinézetet, de még nem is néznek ki jól mert mindegyik műnek, megcsináltnak tűnik, ami tovább rontja az élményt.

Végre megnéztük az Aljas Nyolcast, engem a Kutyaszorítóbanra* emlékeztet leginkább Tarantino többi filmje közül: sok férfi be van zár(kóz)va egy helyre, vannak a lényeghez nem kapcsolódó beszélgetések, melyek számomra mindkettőben viszonylag érdektelenek, a vége felé a férfiak egyre hangosabban nyögnek-üvöltenek különböző véres és undorító sérüléseknek köszönhetően. Csak itt még van véres hányás is (sok-sok, egy része az egyetlen női szereplő arcán landol), valamint az egyetlen női szereplő arcán szétfröccsenő és -kenődő véres agydarabkák. Egyébként az egyetlen női szereplő arcán korábban a saját rászáradt vérét csodálhatjuk hosszan egy orrba vágást követően, majd raguval is arcon öntik. Azzal talán nem spoilerezek ha elárulom, hogy a sztori a szokásos módon fordulatokban teljes és lebilincselő.

Meg elolvastam a Pale Blue Dotot, ezzel arányban nő az érdeklődésem a csillagászati hírek iránt. Sagan egy csomó mindent megjósolt ami tényleg úgy lett.

 

*a Kutyaszorítóban tetszett a legkevésbé Tarantino filmjei közül, de szerintem ez a szövegből is kiderül

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s