Karácsony

2020 kicsit visszavetette a fejlődésem a pozitív(abb) gondolkodás terén, megint a rossz jön be először és emlékeztetni kell magam hogy jó is van. Vid a példaképem, aki az évértékelőjében csomó pozitívat írt.

  • a facebookon több karácsonyos csoportba is feljelentkeztem, és a szem nélküli manók mellett* sorban rakták fel a gyönyörű, ízlésesen giccses fákat és eldöntöttem hogy nekem is olyan kell, és meg is érdemlem, úgyhogy a bevásárlások alkalmával mindig vettem még egy csomó díszt is, szép is lett a fa.
  • idén is változott a program az eddigi évekhez képest, 24-én a gyerekek először Gével, a barátnőjével és annak gyerekeivel karácsonyoztak, aztán nálam anyuval és Tibivel. Izgultam miattuk, mert nem igazán szeretik a változást (óvatos understatement), és nehezen töltenek fesztelenül együtt időt olyanokkal, akiket még nem ismernek jól. Azt mondták jól érezték magukat, úgy tűnt nálam is, bár egy furcsa ötlettől vezérelve megnéztük a hetediket :O De utána játszottunk Azult, az jó volt.
  • másnap Gével voltak és főleg sportoltak, 26-án megtartottuk anyuéknál a szokásos közös karácsonyozást. Öcsémékkel nyár óta most először találkoztunk, jó volt újra látni őket. Nem veszélyeztettünk senkit és nem miattunk fog újra berobbanni a járvány, mert mindenkit leteszteltünk. Apu, aki egész héten feküdt, nem volt étvágya és ha felkelt szédült, azonban a covid gyorstesztje negatív volt, valamivel jobban lett aznapra, és azóta is javulgat, de azért a jelenlegi helyzetben ez elég félelmetes volt.
  • 13-án a geminidákat (=hullócsillagok), 21-én a jupiter-szaturnusz együttállást (kb egy nagy csillagnak látszott volna szabad szemmel állítólag) takarták el előlünk a felhők, amik nappal a napot.
  • viszont itt van a naprendszer bolygóinak 3D modellje: https://www.thingiverse.com/thing:2959729 lehet belőle jövőre égősor és/vagy karácsonyfadísz, csak egy 3d nyomtatót kell szerezni (haha).
  • Berciről nem tudom mit írtam utoljára, de most épp az az újdonság hogy használja a nintendo switch ring fit adventures játékát amivel edzeni lehet, és főleg azért kapta mert idén elvesztette legendás hidegtűrését és télen már nem szeret kimenni sportolni (mert kabátban meg nem tud rendesen mozogni), viszont nagyon nagy szüksége van a mozgásra. És talált egy láncnevetős videót, annyira élvezte hogy még napokig teljesen szétesett ha eszébe jutott.
  • Nudli megnézte a game of thronest, nagy hatással volt rá, eddig ez a legjobb sorozat amit életében látott (bár nem látott nagyon sokat, bár azóta a big little liest is megnézte, de szerintem nem előzte meg). Ezen kívül a darts tartja lázban, sokat gyakorol és nézi a vb-t is, sajnos még mindig nagyon lelkére veszi ha kikap egy kedvence, vagy nyer valaki akit nem bír.
  • ezt a hetet igyekszünk lazára venni, tegnap itt voltak nálunk T-ék a gyerekeivel (eddig még csak mi voltunk náluk, vagy a szabadban találkoztunk), voltunk lent focizni, aztán játszottunk among ust, evolúció társast**, aztán a már említett switch ring fites cuccával minijátékokat, mindegyik jó volt.

Remélem nektek is jól telt a karácsonyotok.

*valamiért hatalmas divat, nem tudok rá magyarázatot

**amit valami teljesen érthetetlen okból (+T. arany szíve) megnyertem annak ellenére, hogy legalább a közepéig nyafogtam hogy béna vagyok és úgyis utolsó leszek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s