illness hotel

Legutóbb a wc szűkítőt és a nedves wc papírt hagytam otthon, ezért ezekre most különösen ügyeltem, el is hoztuk. Nem úgy a fürdőköpenyeket, a mentőmellényt (fürdéshez Nudlinak, aki még nem tud úszni), a körömvágó készletet, Nudlinak trikót, és az éjjeli fényt. Ennyire nem szokott hosszú lenni a lista, talán belejátszik hogy egyikünk fél 6-kor feküdt le (nem délután), másikunk elfeküdte a nyakát és ezért nem tudta mozgatni a fejét, később meg be is lázasodott. Meg hogy felváltva pakoltunk és játszottunk, mert közben még el kellett jutni Nudlinak a légyistenig hogy legyőzhesse.

A hely remek, svédasztalos a reggeli és a vacsora is, és az alagsorban van pezsgőfürdő meg fitness terem, és a felnőtteknek járt 2xfél óra masszázs. Van tv (sajnos minimax nincs, így jobb híján a gyerekeket beavattuk a cartoon network rejtelmeibe) és wifi is, a laptop nem is kapcsolódik le róla folyton mint az iPhone. Kezdetben nagyon boldogok voltunk, a szopás akkor kezdődött, amikor este vacogva visszatérve a szobánkba a kissé hűvös vízben és teremben elköltött pezsgőfürdőzésünk után arra lettünk figyelmesek, hogy a radiátorok jéghidegek, majd Gé kérdésére a recepción elmondták, hogy termosztát szabályozza a fűtőtesteket és csak 21 fok alatt kapcsolnak be. Ez már így önmagában sem hangzott túl vidáman, hát még mikor megláttam a termosztátot a szobánknál 2-3 fokkal melegebb folyosón (23 fokot mutatott). A gyakorlatra lefordítva ez azt jelenti, hogy kb hajnali 2 és 6 között kapcsol be a fűtőtest. Így hát a szoba nedves, hideg és állott levegőjű (tudod ki fog szellőztetni), és a törölközők sem száradnak különösebben jól a jéghideg fűtőtesteken. Az idén szokatlanul jó időnek köszönhetően az erkélyen is száríthatnánk őket, ha reggel 7 után akár csak egy percre is odasütne a nap.

Másnap azzal folytatódott a szopás, amikor a gyerekek közölték hogy ők márpedig nem jönnek le reggelizni, majd miután nagy nehezen lerángattuk őket, tényleg nem ettek egy falatot sem, viszont végignyafogták azt a pár percet amíg mi gyorsan bekaptunk valamit, hogy mikor megyünk már fel. A fürdőbe meglepően egyszerűen elindultunk, de már a recepciónál újabb kellemetlen meglepetés keretében értesültünk róla, hogy a csomagunkban nincs benne a gyerekek fürdőbelépője (mármint nem a táskánkban, hanem az az izé amit lehet választani hogy ennyi nap ennyibe kerül, és ez jár érte). Eljátszottunk a gondolattal hogy itt hagyjuk őket a recepción amíg mi fürdünk, de aztán mégis vettünk nekik. Jó hírnek tűnt, hogy ha nem is lehet fedett részen átmenni a hotelből a fürdőbe, csak pár lépés az udvaron keresztül. A négyes számú szopásra akkor derült fény, amikor a kasszánál közölte a hölgy hogy felújítják a fürdőt, ezért az öltözőből csak kint lehet átsétálni a medencékhez. És ugyanezt vissza vizesen. Gyerekekkel. Nem túl kedvesen fogadtam a hírt.

A medencéknél aztán kiderült, hogy ott is van öltözőkabin, így aztán be lehet menni ruhában és ott átöltözni, meg ugyanígy vissza is, csak ezt a hölgy elfelejtette közölni velünk. A medence külalakját is lenne miért megszólni,  (remélhetőleg a bizonyos átépítés a földig való bombázást is magában foglalja), de én tényleg nem foglalkoznék ilyesmivel, ha az úgynevezett “élménymedencében” óránként 5 percnél hosszabb ideig bugyogna a pezsgős rész, amit addigra nem foglalnának el az egész életüket itt töltő idősebb hölgyek és urak.

Ötös számú szopás, hogy Gé délutánra belázasodott. Azért ma is fürödtünk hármasban, természetesen a két gyerek két különböző helyen akart lenni, hosszas alkudozás után Nudli le is rendezte napi rendszeres 5 duzzogásának egyikét.

És akkor jött még hogy a vacsoránál megkértek hogy most akkor szépen menjünk vissza a szobába és jöjjünk vissza később, mert pont nincs hely. Aztán amikor mégis bemehettünk, kiderült hogy még sincs minden nap az egyetlen kaja amit a gyerekeink megesznek étteremben (igen, sült krumpli).

A végére úgy tűnik kicsit behoztak azzal, hogy kérésünkre készítettek külön krumplit a skacoknak (bár lehet hogy ezt külön felszámolták), és hogy most jó meleg volt a jacuzziban amikor lementünk elbúcsúzni (a második szett törölközőt is vizesen visszük haza).

Egyébként a kaja jó volt, meg a masszázs is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s