Akkor jó ötletnek tűnt

Ma több jó dolog is történt:

– a férjem sütött pizzát
– felhívtak a kollégáim hogy hogy vagyok
– a gyerekek hajlandóak voltak beszállni az autóba hogy elmenjünk a jelmezkölcsönzőbe
– ügyesen odataláltam és parkoltam
– mindkét gyerek hajlandó volt kiszállni az autóból és bejönni a kölcsönzőbe
– Berci méretében volt ló amire vágyott
– Nudli bár kikötötte hogy ő nem fog beöltözni, azért hagyta hogy válasszak neki teknős jelmezt, felpróbálni már nem voltak hajlandóak, figyelnek hogy tisztában legyek a határaimmal

teknĹ%91s jelmez lĂł jelmez

– ügyesen hazataláltunk
– bár Berci elaludt az autóban, nem lett rosszkedvű mikor felébresztettem
– megjött a Keresztszemes magazin
– a mikróban felejtett pattogatott kukorica miatt nem gyulladt ki a konyha* **

*Az hogy a szemét kigyulladt-e a frissiben ledobott füstölgő popcorntól, csak holnap derül ki a hírekből: “Kigyulladt egy szemétledobó Budapest egyik peremkerületén lévő lakótelepi házban.  A tűzoltókat a lakók riasztották, akik kiérkezve szakszerűen eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt. A lakószövetkezet szóvívője szerint a kár több tízezer forintra tehető. A tűzesetet valószínűleg egy zacskó elégett pattogatott kukorica okozta. A rendőrség még keresi a tettest, aki ellen gondatlanságból elkövetett károkozás miatt emelnek vádat.”

** A gyerekek már rutinosak voltak, egyszer az anyósoméknál egy serpenyő olaj gyulladt ki, a fertelmes füst és bűz elől a gyerekszobába zárkóztunk be, úgyhogy most is okosan besiettek a hálószobába és magukra csukták az ajtót.

5 thoughts on “Akkor jó ötletnek tűnt

  1. a kocsiban alvásról mindíg egy kispál sor jut eszembe: “…nem kegyelmez senki aki szarul ébred”.
    ha szerencsém van, mindkettő elaludt és akkor kivárom az ébredést. Volt, hogy szüleimnél több, mint egy órát üldögéltem a parkolóban (ha egy ébred, ahoz staffot kell hívni és a maradékkal szobrintani lenn). Egy élmény. Vagy bevállalja az ember a szinte borítékolható hisztit és felébreszti őket. Szal ismerős.

    • 6kor már nem akartam hogy hosszan aludjon, mert akkor este nem tud elaludni és reggel lesz koki. Amikor megérkeztünk kicsit ébresztgettük Nudlival, meg telefonálgattam, ő meg még visszaaludt, aztán amikor kikötöttem szinte csukott szemmel már kint is volt a kocsiból. Aha, mert felvinni már nem lehet, arra mindig felébrednek, ismerős 🙂 de úgy tűnik korral javul a helyzet 🙂

    • ez azért vígasztal. Lehet, hogy akkor eljön az az idő, amikor nem kell beleszámolni az utazásba az alvást (sok ismeretlenes egyenel, az úton alszik-e, ott fog-e aludni, haza mi lesz és hogy tesszük le este őket, még szerencse, hogy Kedve reálos agyú közgazdász :D)?

    • Ez olyan jó, én mindig azt gondoltam hogy én görcsölöm túl a dolgokat, de lehet hogy akik nem értik hogy mért kell ezeken ennyit szenvedni azoknak egyszerűen sokkal könnyebben kezelhetőek a gyerekeik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s