Pár hete láttuk a The Menu-t, most meg hétvégén a The Banshees of Inishera-t. A setting* és a képi világ teljesen más, kivéve hogy mindkettő szigeten játszódik.

  • A The Menu szigetén egy nagyon elit étterem van híres séffel, ahova csak a leggazdagabbak juthatnak be több hónapnyi várakozás után.
  • A banshees.. száz évvel ezelőtt játszódik egy nagyon kicsi ír szigeten, ahol néhány egyszerű, szegény ember él. A rendezője és a két főszereplője is ugyanaz mint az In Brugesnek, de a hangulata még sokkal komorabb. Utána nagyítóval keresgélve valóban van ebben is néhány mondhatni vicces, megmosolyogtató jelenet, de nem sikerül oldaniuk a hangulatot.

Mégis egybevonnám őket annak mentén hogy mindkettő nagyon művészi, biztosan nagyon mélyenszántó és egyszerre magasröptű mondanivalójuk van, de nekem csak az jött át hogy mennyire viszolygást keltően felkavaró az egész, ami gondolom szintén szándékos, csak nem én vagyok a célközönség. Nekem attól nem lesz jó egy film hogy végig borzasztóan érzem magam és még utána is egy darabig. Szóval biztosan van akinek tetszik, sőt gondolom van aki rajong is érte, ugyanakkor SZERINTEM ha valaki egészséges lelkileg, akkor egynél többször nem nagyon tudja megnézni.

*sajnálom, sznob vagyok, nem tudom hogy van ez magyarul, még szótárban is keresgéltem

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s