Mindenféle reality-k

Ezen kívül a Getting organized sorozatot daráltam be hogy ne gondolkozzak azon ami a világban történik. Ez egy reality, két nő készített egy vállalkozást, meg lehet őket kérni hogy elmenjenek a lakásodba és rendet rakjanak, és ezt mutatják a kamerák. Minden részben elmennek egy celebhez és egy sima családhoz, és rendberaknak valamit, nem az egész lakást hanem mondjuk a gardróbot, a garázst vagy a kamrát. Aranyosak, nagyon intenzív érzelmeik vannak – Lucia felkészített előre hogy mindig pánikolnak valamin közben, de aztán mindig sikerül, de szerintem nemcsak pánikolnak hanem sok más érzést is nagy hőfokon meglének, élvezik a munkát, örülnek neki hogy milyen jól sikerült, és annak is hogy örül aki felkérte őket (kliens? kuncsaft? az olyan régies. vevő?). És tényleg minden gyönyörű lesz, nagyon szemet gyönyörködtető és megnyugtató látvány amikor kész van. El is határoztam hogy az új helyen én is színek szerint fogom rendezni a könyveket, bár kicsit félek hogy nem fog olyan jól kinézni mint az ő könyvespolcuk, mert ők direkt úgy vásárolták össze a könyveket szín szerint, szóval utána majd világoszöld és királykék könyvekre fogok vadászni a boltban hogy szebb legyen a polcom. A többihez nincs elég erőm, még így se hogy most épp költözni fogunk, ha jól értettem kb ebből áll:

  • szelektálj ki mindent amire nincs szükséged és dobd ki / ajándékozd el
  • vegyél rengeteg megfelelő méretű tárolókat, ami pont befér a polcokra és elférnek benne a dolgok amit tárolni akarsz – sokféle méret fog kelleni, de jó ha összességében egységesek (főleg átlátszó szokott lenni, mert akkor rögtön látod hogy mi van benne, nem kell feliratokat böngészni). a fiókokba is kell elválasztókat és dobozokat tenni.
  • mindent szedjél le a polcokról, ki a fiókokból, válogass szét és helyezd el szépen a tárolókban
  • és aztán tartsd fent ezt a rendet amit készítettél.

Hát kösz, erre nekem a következő 150 évben nem lesz időm, de most már vágyni fogok rá 🙂

Egy kicsit azért nekem néha sok volt és nehezen hihető, hogy nemtudommelyik celeb 2 éves gyerekének tényleg szüksége van 18 darab mini elektromos autóra (amibe bele tud ülni és megy vele, gondolom 2 métert aztán megunja), a másiknak meg nagyobb gardróbra mint az enyém, ahol minden egyforma fogason lóg (ahhoz is spur vagyok, hogy azért kidobáljam az ezer fogasomat mert szebb lenne ha egyformák lennének helyettük, és a környezetet is sajnálnám) hogy jobban lehessen látni őket, köztük a jelmezei és a dolce-gabana babaszmokingja. Ugyanakkor nem tudom eléggé hangsúlyozni hogy mennyire kellemes és megnyugtató látvány az egész, áprilisban jön az új évad de lehet hogy előtte még megnézem még egyszer.

Ezen kívül szintén Lucia javaslatára elkezdtem a Queer Eye-t, ahol 5 nagyon kedves, vidám, ügyes és jóképű pasi segít egy-egy kiválasztott embernek (eddig férfiak voltak. azt hiszem mindig férfiaknak) gatyába rázni az életét, pár napot vele töltenek és öltözködési, szépségápolási, táplálkozási és főleg lelki tanácsokkal látják el, felújítják a lakását és a gardróbját, és aztán otthonról izgulnak a videón ami pár nappal később készül róla, hogy mennyire használja a tanácsaikat és mit szólnak hozzá az ismerősei. Végtelenül cuki, mindenki nagyon megszereti őket és nagyon hálás nekik, az aktuális alany családtagjai és barátai el vannak ájulva a változástól, ami mindig nagyon megható, ezért nem tudom gyakran nézni mert nem szeretek a gyerekeim előtt sírni, bár már letisztáztam velük hogy ha ezt nézem és sírok akkor nincs semmi baj csak elérzékenyültem. De most épp egy meleg srác jön aki eddig nem mert kijönni a mostohaanyjának, úgyhogy ez tutira extra megható lesz úgyhogy kicsit elakadtam.

Nyilván itt is van ami nem (annyira) tetszik, pont a pszichológus srácot találom kicsit felszínesnek és repetitívnek, a többiek mintha sokkal természetesebben és spontánabban nyúlnának az alanyok lelkéhez is. Meg a második vagy a harmadik részben szerintem aspi volt akit újraterveztek, ami nem volt kimondva ami engem piszkált hogy vajon erről nem tud ő se és a crew-nak se tűnt fel? vagy egyébként tudták csak nem akarták említeni? mert persze attól még tök jó tanácsokat adtak neki és egy aspi is képes változtatni a berögződött szokásain néha és jobban vállani pl az öltözködésével a személyiségét, főleg ha kap ebben segítséget. Kicsit piszkálták az ilyen dolgai miatt is hogy pl nem mutatta ki az érzéseit, mindent elviccelt, meg hogy rugalmatlan volt az új dolgok elfogadásában, de azért még pont belül volt azon a határon hogy kedvesek voltak és nem tűntek kritikusnak vagy erőszakosnak. Szóval azzal együtt abszolút el tudom képzelni hogy most erre volt szüksége és nem arra hogy simizzék a fejét hogy hát igen te ilyen vagy, fontos hogy mindenki így fogadjon el ahogy vagy.

Addig is amíg tovább merek lépni vele, rákattantam a Ru Paul’s Drag Race-re, ami egy drag queen vetélkedő, mindenféle izgalmas feladatban kell helytállniuk és pár naponta valaki kiesik. Ez is nagyon jó, nem értem mért nem néztem korábban, és legalább van belőle ezer évad. (update: ezt biztonságosabbnak éreztem hogy nem fogok rajta sírni, nyilván miután kitettem a poszt rögtön egy nagyon érzelmes Whitne Houston számot énekeltek a versenyzők önmagunk szeretetéről)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s