most már tényleg ideje az évértékelésnek, mielőtt elfelejtem milyen volt

Végére jutottam a tavalyi résznek, jöhet az évértékelés:

 • összességében elég keserves volt. tavaly év elején váratlanul nagyon jó hangulatom lett és energikus voltam, jól is aludtam, utána februárra jött egy elég nagy mélypont, ami igazán csak év végére javult, csak közben meg mindig történik is mindenféle. Ennek köszönhetően híztam 8 kg-t.
 • még mindig hálás vagyok a sorsnak hogy T-vel megtaláltuk egymást, igazi társ
 • a munkát gyűrtem, augusztusra a munkahelyi munka eléggé bedurvult, ezután fizetésemelést és könnyítést is kértem. Elvileg mindkettőt kaptam, bár az emelés még elég körvonalazatlan ígéret. Az a tervem vele hogy a magánrendelést fokozatosan leépítem, a reményem pedig hogy lesz időm sportolni és hobbikra (végre vannak ötleteim hogy mit csinálnék szívesen*)
 • szeptember környékén elkezdődött az építkezés T házában, jól haladnak de nagyon nagy munka, ő elképesztő jól viseli az ezzel járó frusztrációt. Már nagyon várjuk hogy kész legyen és látszólag már nincs olyan sok hátra, de még pár hónap kell. Most kezdődik hogy nekem is benne kell lennem a döntéshozatalban, mindenféle falak színe és burkolatok, szenvedek tőle mert nehéz elképzelni hogy milyen lesz készen, ugyanakkor néha kicsit tudom élvezni is, hogy közösen építünk fészket
 • Nudli szenvedett az online oktatás alatt, most élvezi a sulit (nem a tanulás részét – amiatt kivan hogy több tárgyból meg fog bukni, de igazából amiből rossz abból áll hármasra, szerintem ez kilencedikben tökéletes), elkezdett gitározni tanulni és ügyes, egy osztálytársával jár edzeni, már külön szilveszterezett, néha játszott dark souls-al
 • Berci hatalmas erőfeszítéssel (nemcsak az övé, a tanárok, főleg az ofője, és mi is benne voltunk) letudta a tizediket. Nyáron főleg feküdt és éjjel volt fent, nappal aludt. Szeptemberben elkezdte a nemzetközi érettségit de nagyon durván túl sok volt (főleg neki, de szerintem ezt senki sem bírja: heti 3 nulladik óra, minden nap 3-ig – 4-ig). Elkezdtünk új sulit keresni, most épp úgy tűnik hogy találtunk jót, próbahét van. A hangulata nem volt olyan rossz mint 2020 elején, de nem is túl jó még.
 • Áprilisban voltunk kettesben egy éjszakát Zebegényben, az mesebeli volt. Nyáron voltunk a négy gyerekkel egy hetet Leányfaluban, voltak kihívások de összességében élveztük, utána meg T. gyerekei is jöttek a telekre a közös családi nyaralásra, aggódtam hogy tetszik-e nekik de úgy tűnt jól elvoltak, nagyon cukik voltak, kicsit összebarátkoztak az öcsémék gyerekeivel is
 • még év elején véget ért a Korongvilág sorozat, azóta többfélét olvastam esténként, lehet hogy most egy időre kikötök Kim Stanley Robinsonnál, kivéve még a Hail Mary küldetést el akarom olvasni. A Jövőminisztériumról majd írok. Közösen is többféle rövidet olvastunk az év első felében, aztán nekiláttunk a végeérhetetlen Másvilág sorozatnak (először azt se tudtam hogy sorozat, csak furcsálltam hogy mindjárt vége a könyvnek és kb még az se derült ki hogy mi a probléma lényege, csak megismertük a főszereplőket és a világot. Aztán azt hittem hogy 2 könyv, aztán hogy 3. Már a 4. vége felé tartunk, most rákerestem és elvileg 4 részes.)
 • elkezdtem duolingón spanyolt tanulni, nagyon mókás. kár hogy utána jöttem rá hogy a holland lehet hogy hasznosabb lenne (ha menni kell innen, inkább nem túl forró helyre szeretnék), de a spanyol szebb
 • a családban csak öcsémék kapták el a covidot, a lehetőségekhez képest viszonylag jól viselték (mármint nehéz volt, de nem lett belőle kórház meg ilyesmi), anyuék, mi és T családja egyelőre nem. Aki lehet, be van oltva. Azt nem mondhatom hogy mindenki makkegészséges, de azért reméljük a legjobbakat.
 • az újévi fogadalmaim, hogy továbbra is próbálom minél inkább észrevenni és kiélvezni a jó dolgokat, és igyekszem kevesebbet tumblizni.

*a pszicho honlapot, keresztszemes hímzést, a klímaapokalipszises sztorit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s