További Christopher Moore imádás

Vége a Serpent of Venice-nek, el kellett búcsúznom Pockettól, Drooltól és Jessicától is. Az a jó hogy eddig minden könyvében voltak hasonló nagyon szerethető karakterek: vidám, jóindulatú, szókimondó, akik a nehéz helyzetekben sem esnek kétségbe hanem poénkodnak és megoldják. A sztori fordulatos és izgalmas, de végül mégsem csak egy szórakoztató történet lesz, mert mindig belevisz valami kultúrát is, a Serpent of Venice a középkori velencét mutatja be, meg egy kicsit Korzikát és Genfet, kicsit kitér a rasszizmusra és a zsidóellenességre, a sztorihoz Moore merített a Velencei kalmárból és az Otellóból (meg még valamiből ami nem Shakespeare és nem is jegyeztem meg a címét).

Most nem jelöltem ki annyi vicces részt de párszor most sem tudtam megállni, nem biztos hogy ezek a legjobbak, csak pont olyan kedvben voltam.

The Serpent of Venice (Christopher Moore)
– Your Highlight on Location 1582-1584 | Added on Thursday, August 31, 2017 4:35:37 PM

“Are you blackmailing me?” “Yes, of course. Do keep up, Lorenzo. We’ll never accomplish any proper skullduggery if I have to keep reviewing the bloody process.”
==========

The Serpent of Venice (Christopher Moore)
– Your Highlight on Location 4071-4074 | Added on Tuesday, September 5, 2017 6:10:23 PM

“That were the dragon Pocket shagged.” “There was no dragon shagging.” “Beggin’ pardon, sir,” said Drool, conspiratorially behind his hand, as subtle as a war hammer. “A gentleman don’t talk about his dragon sextool adventures, so as not to compromise a lady’s reputation.”
==========

Most a Coyote Blue-t olvasom, ebben meg indiánokról van szó. Mondjuk itt a főszereplő eddig pont nem olyan mint általában, hanem ilyen álarcot hord és a valódi személyiségét teljesen elnyomja, most kezd teljesen szétesni a gondosan felépített biztosítási ügynök élete, kíváncsi leszek mi sül ki belőle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s