Gyorsan mielőtt végleg felnőnek

Bár pont tegnap biztosítottam Bercit hogy ha már bácsik lesznek gyerekekkel, akkor is az én kicsi fiaim lesznek, mert ez az élet rendje.

Berci napról napra nő, már legyőzte Gét (ami biztató, de azért még maradt tere), kilóban még nem ért el engem sem, pedig nem sovány és tiszta izom, ez is biztos jele hogy fogynom kell. Nudli még várja hogy nála is beinduljon a növés, én meg mindenkivel összeveszek aki elkezdi hibáztatni hogy az a baj hogy nem sportol, most utána is néztem és igazam van. Viszont ő meg megint bejutott az első hatba a csapatával a Bólyai matekversenyben, pedig most is nagyon izgult, meg is beszéltük hogy ki tudja használni az izgulást és jól teljesít (azt meg úgy tűnik Berci nem annyira, korábban jobb matekosnak tűnt Nudlinál, az órákon nincs gondja, mégis rendszeresen sehol sem végez a versenyeken).

Meg tegnap az volt hogy ott voltak öcsémék is anyuéknál, fotózgattam a társaságot és Berci kiszúrta hogy az unokahúgom kiemelt figyelmemet élvezi, és megjegyezte hogy szerinte én jobban szeretném hogy az öcsémék gyerekei legyenek az én gyerekeim. Igyekeztem kifejezni hogy annak örülök a legjobban hogy ők a gyerekeim, nem tudom átment-e.

Nudli halad a Gyűrűk Urával (a Harry Pottert nagyon gyorsan befalta), Bercinek viszont a Preacher képregény sem jött be (pedig a tévében nézte velünk), négy oldalt olvasott aztán abbahagyta, amit azzal indokolt hogy nem szeret olvasni (ami azért nem zárja ki hogy valami más baja van vele amit nem tud megfogalmazni). Az Order of the Sticket mindig olvassa a vállam fölött ha észreveszi hogy megnyitottam az aktuális fejezetet, de hiába állítottam be a gépén a kezdőoldalt (mint kiderült már kétszer), nem harapott rá. Ha esetleg valakinek van ötlete képregényre ami tetszene neki.

A jövő hetet meg remélhetőleg túléljük balesetek, durva kiabálás és fontos dolgok otthon hagyása nélkül.

4 thoughts on “Gyorsan mielőtt végleg felnőnek

  1. Berci is próbálta a Harry Pottert? és ha esetleg látja a filmet, utána nem olvassa szívesebben? képregényeket sajnos nem ismerek, és engem úgy vett rá a nővérem az olvasásra, hogy az általános iskola második osztálya utáni nyári szünetben bezárt a szobába egy könyvvel (azt hiszem, Világgá mentem volt a címe, kábé húsz oldal, oldalanként max. két mondat), és addig nem engedett ki, amíg nem voltam hajlandó elolvasni. vagy egy órát duzzogtam, aztán úgy jöttem ki, hogy kérem a következőt, és egy év alatt elolvastam vagy kétszáz másik könyvet (nem húszoldalasakat). kétlem, hogy ez a módszer sokaknál beválna, de nálam használt. :))

  2. Berci látta a HP filmeket, meg már felolvastuk nekik a könyveket, őt nem mozgatja meg. Korábban olvasott már (akkor is képregényeket, Naruto és Egy ropi naplója könyveket), de azóta nem találtunk olyat ami érdekli. A számítógépen mondjuk sokat olvas, sokáig angolul, felirattal nézett youtube-on sorozatokat, de már megtanult angolul szóval ez már nem kell.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s