Gyerekek

Ma is kitört a leckeháború, Nudli megcsinált a négy tantárgyból egyet, a többit estére akarta hagyni mert hogy nehéz. Hosszas veszekedéssel, büntetéssel való fenyegetéssel rávettünk hogy nekilásson a mateknak, kiderült hogy az volt a baj hogy volt egy feladat amit napköziben próbált megoldani, a tanítónő rávágta hogy nem jó az eredmény és már korábban elmondta hogy kell kiszámolni, a többiekére nem mondott semmit. Mint kiderült Nudli attól is félt hogy ha nem ír be semmit, az hiánynak számít.  Amikor ezen túljutottunk, bezárkózott a hálószobánkba és megírta az angolt is.

A szünetben megbeszéltük hogy még egy esélyt ad a kézilabdaedzőnek (aki nem tartja elég ügyesnek, amit úgy kommunikál hogy levegőnek nézi, mintha ott se lenne), de ha nem javul a helyzet akkor más sportot választ. (Nem sportolót szeretnénk belőle faragni, csak azt hogy legyen egészséges,  edzett, szerezzen némi önbizalmat hogy jó valamiben, a sport örömét stb.)  Ez azért nehéz, mert semmilyen sport nem érdekli Nudlit. Tesiórán járnak teniszre, ajánlottuk azt, de nem tetszik neki “mert fárasztó”. Nekem még megtetszett a falmászás, mert ott előny lehet hogy kicsi és vékony, de azt a tériszonya miatt nem szeretné.

Egyre jobban kijön az alvás-ébrenlét ciklusuk közötti különbség, ami már kicsi korukban is látszott, Nudli pacsirta, Berci bagoly alkat. Bercit és engem sújtott leginkább a holiday-lag (még egy pár napig nem tudok elaludni időben este amikor reggel már kelni kell), ennek tulajdonítottam hogy már szerdára kidőlt, meg féltem tőle hogy megint van valami gáz a suliban, de kiderült hogy a családi dögrovás jött ki rajta is, csak a nátha két nappal később érkezett meg.

Viszont nő mint a dudva, már nagyobb cipőt vettünk neki mint amit én hordok. Ő jól elvan az atlétikával, szerencsére náluk a főnök alapelve az hogy még nem lehet eldönteni, kiből lesz eredményes sportoló, egyelőre mindenkit ugyanúgy kezelnek, Bercit rendszeresen viszik versenyekre.

11 thoughts on “Gyerekek

  1. nem tudok, de tavasszal ki akarok próbálni egyet, ami hozzánk ugyan közel van, de hozzátok már nem annyira. és fogalmam sincs, mennyibe kerül, mert emailre nem válaszolnak és fel még nem hívtam őket 🙂 a soproni barátnőim gyerekei mind lovagolnak, nem csak a milliomosok, de lehet h ott olcsóbb.

    • a vívás jó, mindkét szülőm vívott. Berci atlétikázik, Nudli azért nem akar mert fárasztó, szerintem a terepfutás is kiesne, pedig az is jó, Gé unokatesója és az ő egyik fia csinálják. szertornázni 6 évesen elvitte Gé, nagyon nem tetszett Nudlinak, néhány alkalom után kisírta hogy ne kelljen járnia. én nem voltam, de az is versenyistállónak tűnt.

      • Tök jogos. Ezt full átérzem. Mi a tüzér utcába járunk, az nektek azért szerintem kiesik. Ez a Kika környékén van (onnan nme messze). Mi annyira kint lakunk a fenébne, hogy igazából szinte minden útba esik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s