további hírek

Befejeztük a Dextert, előtte még nagyon reménykedtem hogy csak azért nem tetszett mindenkinek a vége mert túl happy, nagyon dühös voltam. Most a Banshee-t nézzük, elég jó.

Amikor Skóciában voltunk, anyu elkezdte olvasni a gyerekeknek esténként a Galléros Fecót (megint meg kellett kérdeznem a nevét, sálas G. jutott az eszembe, most azon mélázok hogy lehet-e összefüggés, a szerző a sulinkba járt), mi is folytattuk, most van újra esti olvasás ami tök jó. Ma kezdjük a Harry Pottert.

Olvastam a The Sagan Diary-t (John Scalzi) (rövid) (nem értem benne a sztori egy részét) (hogy mi volt a barátjával aki meghalt), a Madrapurt (Merle) (hátborzongató, szerintem egy analógia arra hogy az életünk sötét, rideg és rövid, sosem értjük meg az értelmét, kevés esélyünk van valódi kapcsolatokat kialakítani, az univerzum gonosz és szenvtelen, és úgyis meghalunk), a Magyar macsak átkát (Yalom) (szerettem ezt is) (előtte a terápia ajándékát, de azt lehet hogy már írtam), a Sourcery-t (Pratchett) (ez nem annyira tetszett, mármint Pratchetthez képest) (az első öt korongvilágot ezzel elolvastam, bár nem sorrendben és legalább 15 év különbséggel, de szerintem nemcsak ezért érzem hogy nincs köztük folytonosság). Most Bradbury-t olvasok (Fahrenheit 451), mert az sci-fi körökben alap.

Most hogy írtam hogy milyen jó hogy tornázom és nem is vagyok beteg, ma szarul lettem.

A hétvégén voltunk biciklizni a vadregényes újhegyi lakótelepen és megfigyeltük a helyi elemeket természetes közegükben (a cukrászda és a mellette levő presszó közönsége). Tegnap pedig megnéztük a dinókiállítást a millenárison, amit Nudli kapott szülinapjára- nem az egész kiállítást, csak a belépőt. Egész jó volt. Vicces volt ahogy olvastam a tudnivalókat az egyes dinókról, Nudli meg fejből sorolta az adatokat, igen magas egyezéssel. Volt egy 3D film is, szerencsére a gyerekek nem azon bosszankodtak, hogy a rendes mozivászonra tervezett filmet egy kb 10×18 cm-s vászonra vetítették, hanem érdeklődéssel figyelték a Föld keletkezését és az állatvilág kialakulását, és lelkesen jöttek ki, sorolták az összes adatot amit én azonnal elfelejtettem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s