vasárnapi kalandok

Ma délelőtt Gé olvasott egy csomót Bercinek a könyvből, aztán átmentünk Nagyiékhoz, amikor készülődtünk megünnepelni Nudli névnapját, ő bevonult a hálószobába és nagyokat pislogott, végül kikötötte hogy nem énekelhetünk, ő nem kér tortát és mi se együnk, de az ajándékokat átveszi. Ezt igyekeztünk finoman továbbítani a család többi részének, mire apu először bejött azzal hogy aki nem eszik tortát annak nem jár ajándék, de elengedtük a fülünk mellett. Majd az ajándékozás közben megjegyezte hogy Nudli nagy kegyesen hajlandó elfogadni az ajándékokat, majd megkérdezte hogy kinek vághat tortát, mire szóltunk hogy Nudli azt szeretné hogy ne együnk, mire azt mondta hogy azt hitte az már nem érvényes. Nagyi nyavalygott a torta miatt hogy szerinte nem sült meg eléggé (Nudli (akinél kevés konzervatívabb személyt ismerek, főleg az ételek terén) tiszteletére új receptet próbált ki). Amikor elmúlt a nagy ünneplés veszélye, Nudli megengedte hogy együnk tortát és megkóstoltuk és tényleg nem sült meg eléggé. Apu felébredt a délutáni alvásából és kijött panaszkodni hogy nem ehet tortát, közben már rég ehetett volna csak a sütőben volt (de nem sült meg jobban). A kisebbik unokaöcsém pedig egyre jobban tündérbogár.
Később hazajöttünk, Gé tovább olvasott Bercinek, Nudli piszkálta őket mert nem tudott magával mit kezdeni, majd felragasztottuk az új foszforeszkálós csillagait, utána elővettem egy gyurma-szettet amiből mókás emberkéket lehet készíteni, néhány lépést végrehajtottunk a leírásból, amivel még érdemleges eredmény nem lett viszont az összes színt ki kellett csomagolni, majd elkezdődött a nat geo wildon a nagyhalas műsor (nagy-halas? ha nagy halast írok olyan mintha a műsor lenne nagy) és Nudli elment nézni, én meg becsomagoltam folpackba a gyurmákat és elpakoltam.
Aztán megnéztük a prizmán az amerikai X faktort, az RTL-en meg a magyart, közben Nudli elárulta hogy az volt a baja Nagyiéknál hogy nem szóltunk neki előre hogy most fogjuk ünnepelni a névnapját.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s