Fizetésemelés

Örülök neki, mert lehetne ennél rosszabb, akár csökkenthetnék is valamilyen indokkal. És nem akarok örök elégedetlen, hálátlan dögnek tűnni, de. Engem már kifejezetten idegesít ha az orvosok béremeléséről van szó a médiában, tekintettel arra, hogy kb. február óta legalább hetente emlegetik, bármilyen egészségüggyel kapcsolatos hírhez kivétel nélkül mindig hozzáteszik hogy béremelés is lesz megint, bár eddig ennél konkrétabban nem volt kidolgozva a terv. Azért bosszant, mert szerintem az utca emberének, aki nem hegyezi erre a témára a füleit annyira mint én, kábé az jöhet le, hogy az orvosoknak néhány hetente nő a fizetésük. Most hogy megvan a konkrét terv, azt is a vonzó “évente többször” kifejezéssel reklámozza Szócska, amit egyáltalán nem is értek hogy hogy kerülhetett oda.

Amit ez a valóságban takar, a saját személyemre nézve tavaly bruttó 65.820 forint volt, idén pedig az ígéretek szerint bruttó 40.000 lesz. Ehhez hozzátartozik, hogy 1. igazán majd csak akkor merek örülni ha rajta lesz a számlámon, 2. egész évre jár, de csak visszamenőleg, viszont a szeptemberben utalódó pénzből nem tudok pl. nyaralni menni a nyáron, és nyilván kamatot se számolnak rá, 3. a (nem is annyira) jól hangzó összegnek végül csak kicsit több mint a fele landol a zsebünkben, 4. nem az alapbér növekedik, hanem egy ilyen külön pótlékban jön, ami a) az ügyeleti díj kiszámításánál nem számít, b) bármikor egy tollvonással megszüntethető (és az nem lesz így nagydobra verve), c) a táppénzbe úgy nézem beszámít, a nyugdíjt nem tudom, szóval ezt nem tudom.

De mindenek felett hiába nyilatkozik a salgótarjáni kórház rezidense hogy ettől az összegtől már mindenki hanyatt esik és többé eszébe sincs elhagyni az országot, én továbbra is úgy érzem hogy bár a bérünk kezdi elérni azt a szintet hogy a megélhetéshez már ne kelljen 2 mellékállást vállalni csak egyet, de ahhoz hogy elégedett legyek és azt érezzem hogy elismerik a ráfordított  energiát és fáradozást, ennél több számjegyre lenne szükség. És kicsinyesnek és megalázónak tartom a csinnadrattát az idei hihetetlen 25.000 forintos hatalmas előrelépés miatt, ami leginkább arra jó hogy a népek még jobban utáljanak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s