Nudli és az állatok (és a kórház)

Bemásolom amit még ezer éve nem tudtam kiposztolni a freeblogon mert már nem működött (és ezért elmentettem wordbe).

Egyik vasárnap egész délelőtt a Nat Geo Wildon néztük a Top10es listákat. Nudlit az állatok miatt érdekelte nagyon, Bercit meg a számok miatt, végig találgatta hogy a legnagyobb csapatban vonuló állatoknál az első helyezett eléri-e az egymilliárdot. A sáskák lettek az elsők 96 milliárddal (arról nem szólt a műsor hogy hogy számolták meg őket). Többször elmondták hogy ez egy bibliai méretű izé, úgyhogy elmeséltük nekik a 10 csapás történetét, meg ki is kellett keresni hogy mik voltak a csapások. Másnap Nudli azzal jött haza a suliból hogy az egyik osztálytársának van gyerekbibliája. Mivel nekünk is van, előkerestük, és azóta már egy csomó történetet el is olvastunk belőle, de utolsónak mindig a 10 csapást kell. A kórházba is elvittük, amikor épp jobban volt, ott is olvastunk belőle, sőt háromnegyed történetet magának olvasott el hangosan, nagyon édi volt.

A kórházról akartam írni külön, de közben annyit gondolkoztam róla hogy elment tőle a kedvem. A lényeg hogy megijedtünk hogy vakbélgyulladása van, de végül nem volt semmi baj, de azért bent tartották, és mindketten utáltuk.Utána meg mindketten betegek lettek és itthon maradtunk.

Ma* is voltunk Nudlival kórházban, de most örömmel mentünk, mivel az unokaöcsémet látogattuk meg születése alkalmából. Cukorfalat, és okosan néz, alvás közben ráncolja a szemöldökét, babaszaga van, ráncos és puha és icipici a keze, és sosem akkor mosolyog amikor fényképezem.

Berci nem jöhetett, mert még nagyon köhög, ezért elég szomorú volt. Ő meg az interneten nézi a Narutót, amióta elfogytak a szinkronos részek, japánul nézi magyar felirattal. Most mondta hogy jó hogy jár tanulni angolul, de még jobban szeretne japánul megtanulni.

Azóta újra végignéztük a top 10-es listákat, Nudli mindegyikről listát készített, amit mindjárt lefényképezek és megnézem hogy képeket tudok-e berakni ide. Berci pedig most Bleach-et néz, ami szintén japán sorozat és blájdzsnak kell ejteni, de ennél többet nem is tudok róla. Ma is voltunk unokaöcsit nézni, most éppen Gé beteg úgyhogy Nudlival és Bercivel. Nudli édesen rám vagy anyura simult (akinél éppen Baba volt), beszélgetett és simizte a lábát vagy hasát. Berci is megnézte, de neki elég volt pár másodperc megállapítani hogy édi, utána már tudott kinectezni.

ImageImage

*ma=ezer éve amikor ezt írtam

4 thoughts on “Nudli és az állatok (és a kórház)

    • Jaj, te kisilabizáltad a gyöngybetűit? És mi az a tajpán? (Igen, tudom, a jó szülő együtt nézi a gyerekkel az adást, ha már hagyja tévézni) (Volt amit láttam, de a tajpánt nem).

  1. Mérges kígyó. Basszus, elfelejtettem gyereknevelési és életvezetési tanácsokat osztogatni, pedig már tíz napja szülő vagyok! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s