A terápiáról

Csákányi Eszter fényévekkel jobb Dianne Wiestnél, de attól még ez az évődésük pont olyan idegesítő mint az amerikai változatban, meg az is hogy a páciens, aki maga is pszichoterapeuta, pont ugyanolyan vadul ellenkezik a terapeuta meglátásaival szemben mint az ő betegei vele. Abban viszont a magyar változat marad alul, hogy az angolban a transference végig transference, itt meg váltogatja hogy érzelemátvitel vagy érzelemáttétel, és csak a végén találja el hogy indulatáttétel.

4 thoughts on “A terápiáról

 1. Szerintem mindegyik színész jobb, mint az amerikaiban, így 3 rész után. Viszont kár, hogy ezt nem láttam egyetem alatt, nem ártott volna tudnom előre, mennyire szar meló terapeutának lenni, mármint mennyit üvöltöznek igazságtalanul az emberrel 🙂

  • [isolde](#12870840)
   velem még nem üvöltöztek, legalábbis terápiában nem. jó pont tegnap egy apuka azzal akarta kivívni a még erőteljesebb törődésemet hogy közel hajolt, megkérdezte hogy van-e gyerekem, és hogy mit szólnék ha valaki megverné. nem sikerült neki.

  • szerintem tökre nem idegesítő volt, hanem fantasztikus 🙂 mmint a jelenet, de nekem azér könnyebb.

   apuka viszont aztakurva, hogyúgymondjam.

  • [sulemia](#12877091): hát igen, gondolom létezik a munkahelyemnél békésebb pszichoterápia is, nyugisabb páciensekkel 🙂 Meg amikor nem engem szidnak, hanem magát a terápiát nevezik “buziskodásnak”, meg mondat közben kirohangálnak, az is állandóan van nálunk is, mint a sorozatban, azt is meg tudom unni egy idő után.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s