még mindig semmi spoiler

Unalmas arról olvasni hogy más hogy szereti az épp aktuális sorozatát1, hogy bevillanak belőle részletek meg a főcímzene napközben, hogy hamarabb kész az otthoni munkával csak hogy leülhessen nézni, hogy nem érti mért csak egy évad készült, és hogy elölről akarja kezdeni ha a végére ér. Pedig nem voltak pozitív előítéleteim, az elején még néztem is hogy ez meg mi. De most is csak azért blogolok, mert a netbook nem játssza le jól a filmet, az asztali számítógéphez meg csak a gyerekek lefekvése után jutok oda.

A Varázsheggyel kapcsolatban sem voltak előítéleteim (illetve a Mann elleni negatív előítéletemet kiegyensúlyozta hogy főleg csak jókat hallottam a könyvről), de azt a könyvet én kizárólag akaraterőből olvasom (és fejezem be rövidesen). Nem értem mit akar mondani. A sztori a legkevésbé sem visz magával, ugyanis nincs, a százezer oldalt végig unalmas és csak marginálisan érthető fejtegetések teszik ki. Oké, hogy az idő hol gyorsan hol lassan telik, meg betegség, halál, agresszió, háború, de most akkor mi. És amikor vannak újabb történések, síelés, gramofon, médium meg hasonlók, nem értem hogy miért kerültek bele a történetbe.

Bocsi imp, már nem izgulhatsz amiatt hogy van-e sztorija a Varázshegynek és szerepel-e benne médium.

 

1Firefly

6 thoughts on “még mindig semmi spoiler

  • A Varázshegyröl irtakkal nagyjából egyetértek, de engem a Mme Chauchat-szál, a szanatóriumi szappanopera nagyon le birt kötni… 🙂 jellemzö.

  • [flamingjune](#12766308)
   jaj de az is milyen már, várakozás-beteljesedés-várakozás-valami de nem az amit szeretnénk-semmi.

  • A médiumos vég nekem is odaillesztettnek tűnt, de addig ez a lassítunk-gyorsítunk, kint vagyunk a világból dolog nagyon hatott, a Chauchat szál is, az egész szanatórium mikrokozmosza. Ami nyomasztott: alig értettem a nagy vitákat Settembrini és Naphta között, sok információ (tudás?) hiányzott.
   A naagy művekkel az a gond szerintem, hogy ha az embernek nem jön be, akkor nagyobb csalódás. Holott miért kellene minden jó(nak ítélt) könyv esetén mindenkinek éppen megfelelő olvasónak lennie hozzá.

  • [Nimandi](#12801549)
   a vitákat én se értettem 🙂 azt nem tudom hogy nagyobb csalódás-e nagy műnél ha nem tetszik mint kicsinél. meg a csalódás nem is zavart, inkább az unalom :DDD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s