az idei jelmezes hacacáré

Tapasztalt veteránként már nem idegeskedtem sokat a farsang miatt, mivel biztosan tudhatom hogy a jelmezek beszerzése fárasztó, időrabló  és frusztráló feladat lesz ismét, és egyelőre nem is kell csalódnom a jóslatomban.

Úgy volt, hogy Nudli már hónapok óta mondogatta hogy denevér szeretne lenni. Múlt héten kaptunk észbe hogy ideje elkezdeni a keresgélést, amikor az oviba behurcolkodott egy jelmezkölcsönző. Itt Nudli körülnézett, de nem talált kedvére valót (denevér természetesen nem volt), viszont a kívánságait kibővítette, miszerint vagy denevér, vagy megatron szeretne lenni. Otthon nyakamba vettem az internetet. Megatron jelmezt összesen egyet találtam egy debreceni kölcsönzőben (méhem gyümölcse kedvéért bármeddig elmegyek), de szerencsére amellett hogy messze volt, ronda is volt, nem tetszett neki. Az már jobban meglepett, hogy denevérjelmezt sem igazán találtam az eddigi bevált helyeken. Pedig milyen menő lett volna ha végül pont abban a jelmezben lesz Nudli amit annó kiposztoltam, de az sajnos csak babaméretben van.

Berci meg kibökte hogy lovag szeretne lenni, így már kettőt keresgéltem. Találtam egy oldalt ahol venni lehet jelmezeket és pont mindkettő van, a méret is jó, és a kölcsönzéssel kb egy árban van. Meg is mutattam nekik, tetszett is, minden hepi. Mielőtt megrendeltem, elővigyázatosságból, korábbi tapasztalatokra tekintettel közöltem velük hogy ezen már nem lehet később változtatni. Erre Nudli elpityeregte magát hogy de hát ő még nem döntötte el. Jó akkor még ne rendeljünk, nézegessünk még, csak már nem nagyon volt mit. Nézegette a jelmezkölcsönző honlapját, nem tetszett rajta semmi, Bercinek viszont megtetszett egy lovagjelmez. Kitaláltuk hogy elmegyünk együtt, ha Nudli lát valamit ami tetszik jó, ha nem, rendelek.

El is mentünk, Berci felpróbálta a lovag jelmezt, tetszett, Nudli persze nem látott semmit, ami várható volt, mivel ott nincsenek kirakva a jelmezek, csak a neten lehet válogatni. Előjegyeztük, eljöttünk, én dühöngtem hogy Nudli megint jól megszivatott minket, most rohangálhatunk a jelmezkölcsönzőbe Berci jelmezéért (mármint én, mert Gé faiskolában lesz), pedig milyen egyszerű lett volna ha minden egyben érkezik a csomagban. Még intéztünk pár dolgot a városban, Nudli ismeretlen okból behisztizett (maga sem tudta megindokolni később sem), találkoztunk az öcsémékkel, vidáman elbeszélgettünk miközben Nudli és Berci a mozgóépcső körül cikáztak.

Folyt köv. (mármint afelől senki ne idegeskedjen, hogy épségben hazajöttünk meg minden, csak a farsang-jelmez témát folytatom természetesen)

6 thoughts on “az idei jelmezes hacacáré

 1. a denevér elmúlt? pedig az olyan menő 😦

  (én csak vámpír voltam. MÁSODIKBAN. i was a vampire before it was mainstream)

  • Mi a farsang után már elkezdünk nézelődni a következő farsangra :-), egy év alatt csak belebotlunk egy olyan jelmezbe, amit a gyerkőc fel is vesz. Jó nagy méretet veszünk, hátha 1-2 év múlva újra fel akarja venni, s akkor 1 gonddal kevesebb. Volt már rá példa. A szellemek, meg hasonló göncök szoktak kevésbé méretfüggők lenni, bő, hosszú, meg egy maszk, és kész.

  • [Turchi](#11877884)
   tavaly sikerült akkora pókembert venni hogy épphogy ráment Nudlira (aki a kisebb). Berci meg nem öltözött be, pedig varrattunk neki menő Narutót, és még jó rá, de idén sem fogja.

  • [sulemia](#11877955): 🙂 Ilyenek ezek a gyerekek, keresztülhúzzák a nagy nehezen kitalált ötleteinket! 🙂 Szerencsére az ő ötleteik meg hetente változnak, ami viszont nincs szinkronban a már megvásárolt cuccokkal. És ami nekünk nyűg, az nekik életbevágó. Édesek! Mi ezt nem érthetjük 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s