végül nem öltöztem be

A hagyományosan megrendezésre kerülő jelmezbálra hagyományosan elfelejtettem fényképezőgépet vinni*, de a legjobb pillanatokat úgysem lehet fényképen megörökíteni.

Mint amikor Vicomte de Valmont a számítógép előtt üldögélő Első írásos emlékünkön áthajolva igazít a  youtube lejátszási listán. Vagy ahogy a Mester minden újonnan érkezőnél sokat mondóan szürcsölgeti a mindig újratöltődő koktélját, és megjegyzi hogy sajtos pizza is lehetne nála. És a Bosszúállás angyala, akinek a kabátja alatt és fölött is van szárnya. Illetve Fekete lyuk, akinek nem száradtak meg a bolygói és csillagai, ezért kénytelen a gravitációs mélyedésbe helyezni őket, és néha megjelennek a téridő horizont másik oldalán, ilyenkor kicsit labdázunk velük. És Virginia Wolf, aki arcán végtelen reménytelenséggel és életuntsággal eszi a sült tésztát, majd kicsit később a 487-es számú Walesi bárd mandolinjával festi alá a hangsúlyosabb kijelentéseket, majd még később titokban Britney Spearsre táncol és ugrabugrál. És az Informatikus, aki nem szereti a jelmezeket, ollóval és a Mester szerszámaival gyötri ki egymás után a borosüvegekből a dugókat, majd süt nekünk kacsát, mi meg kenyeret tunkolunk a zsírjába. És amikor Vas Virág és Fejős Éva távozásukkor ránk hagyományozzák Éva tőgyét, Első írásos emlékünk pedig bizonygatja hogy ő fejt már kecskét, és meg is mutatja hogy.

Miközben megtárgyaltuk hogy a Jamie és a csodalámpának milyen rockos volt a főcímdala**, és több alkalommal is felmerültek a turmixgép-robotok, valamint a heregyantázás (“óvatosan kell, különben leszakad”). És hogy ki mitől félt legjobban gyerekkorában, és hogy kire milyen hatással van a fű. Aztán ajánlgattam hogy a szép új tévénken majd nézzük meg együtt az agnus által megszerzett indiai robotos filmet, de szerinte még hosszabb időnek kell eltelnie amíg a csapat újra hajlandó rávetni a tekintetét bármire, amihez neki köze van, a grúz fiaskó után, ezért inkább úgy döntünk hogy csak mind betépünk és eldöntjük hogy kinek mi a lelki pólófelirata. A végére még került némi Rammstein, és megtudtuk hogy a Muttert egy kopár sziklán kell hallgatni bőrnadrágban félmeztelenül esőben, sírva.

És lucia hozott cidert.

 

*Vagyis most már mindig velem van az iPodom, de sajnos nem olyan szép a képe mint Gé telcsijének.

**Egyébként ez manapság már elterjedtebb, például a Johnny Test punkos, a Beyblade és a Bakugan meg metálos beütés.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s