Gyerekzenész már nem lehetek

A vidám lánynak elege van, ez neki nem való, a haverjai nem így élnek, csomót buliznak és a legutóbbi trendi cuccokban járnak, neki meg elfogy a pénze hónap végére. Olyan munkahelyet szeretne ahova csini kiskosztümben járhat. Unja és értelmetlennek tartja a nagyobb részét annak amit csinál, és megkérte a pasija ismerősét hogy szerezzen neki valami más melót. Én meg besírok, hogy végre volt valaki akit kedveltem a munkahelyen, és nekem se való ez, mert nekem is elfogy a pénzem hónap végére, trendin pedig sosem jártam, idén nyáron még a lábkörmöm se festettem ki egyszer se, és nyafogok hogy a pasija haverja szerezzen nekem is munkát. Pedig szerintem én egy részét kedvelem ennek, jó vannak benne értelmetlenségek, de lehet jól csinálni és az jó érzés, és ha … (most gondolkozom hogy min múlik)… na mindegy szóval ha sokminden jobb lenne, akkor egész jól érezném itt magam.

Mer azért vannak jó dolgok is, például amikor kézrátétellel szavazunk arról hogy hol tartsuk a megbeszélést (ahol nem férünk el, vagy ahol nem jut mindenki elé asztal). És a viziten az egyik néni haza akarja vinni a sármos dokit*, a másik pedig ragaszkodik hozzá hogy elmesélje nekünk az életét**, mert a doktor úr nem hallgatta meg, de most van rá idő.

És legalább nem kell éjszakánként dolgozatokat összeállítanom másnapra. Vagy a kanapén ülve várnom a soromra amíg más befejezi a bejegyzését, hogy utána folytathassam a dolgozatot. Ugyanis megint szarakodik velem a laptopom, pedig azt is mondtam neki hogy mukodj. Mert igazából én vagyok az aki bejegyzést ír és Gé a dolgozatos. Illetve lapzártánk előtt egy perccel érkezett a hír, hogy újra hajlandó működni, Gé rögtön szívat is vele hogy most megint nem fogom akarni elvinni szerelőhöz hiszen már jó. Nem is, hetekig ülnek rajta aztán közlik hogy nem lehet megjavítani, mindennel ez van.

 

*Akinek ábrándos szeme és édi akcentusa van.

**néni: és mire hazaértem a párom felhúzott egy falat két méterre, és…
főorvos: ez hányban volt?
néni: 1963.
főorvos: akkor kéne egy nagyot ugrani!

 

Ezt meg csak úgy, mert olyan édesek.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s