megint a wordből tettem át

kedd

Odafelé mindenféléről beszélgettünk, például hogy ha túl sokat vagyok napszemüvegben, inverz pandává fogok-e változni a nyaralás végére. Valamint hogy vajon mit jelent a wifi, de sem a wireless fidelity*, sem a fiction nem hangzott jól. Meg hogy ha a fogát teszi az autó ajtajához Berci, akkor a fülében érzi a vibrálást, ha a fülét, akkor az orrában, aminek kapcsán mindenféle csontokról beszélgettünk, még azokról is amik a fülben vannak. És hogy mekkora az esélye annak, hogy meglátogassuk a szüleimet az FKK kempingben, ahol gyerekkoromban magam is annyi szép napot töltöttem. (Gé szerint 5 percre meg lehetne oldani, szerintem: It’s not gonna happen.) Nudli pedig nagyon elégedett volt, mivel Berci többet aludt nála, illetve ő ugye nem is aludt, csak egy rövid időre elképzelődött.

Ott néhány perc után megállapítottuk, hogy nem nekünk való ez a „megyünk és majd meglátjuk mi lesz”, pánikba estünk hogy az összes szállás foglalt már a környéken, de aztán lett mégis, de máskor mégis inkább előre fogunk foglalni. Talán ha időben megtesszük, akkor találunk olyat is ahol végre lesz internet. (Vagy jövőre már tényleg viszünk magunkkal.)

A strandról felfelé sétálva Nudli nekünk szegezte a kérdést hogy hogyan lett az első ember. Elmondtam, hogy kétféle magyarázat van erre, vannak, akik szerint a majmok mindig egy kicsit változtak, és egy idő után annyira megváltoztak, hogy ősember lett belőlük, abból meg ember. Mások szerint meg Isten teremtette ez első embert földből, és Ádámnak nevezte el, és belelehelte a lelkét hogy éljen. Nudli szerint az első butaság és a másodikkal ért egyet, Berci szintén. Pedig nem is traktáltuk őket ezzel. Most sem vonok le messzemenő következtetéseket, kicsik még, van idejük gondolkozni.

A régi emlékeket idéző dolgok tekintetében a fenyőillat, és a sós tengervíz-illat magasan nyert ma a hegyes-tengeres keresztény szám, és más régi dalok előtt amiket útközben hallgattunk. (Pl. Easy, Something I can never have, One.) (Gé ABC szerint hallgatja az albumokat és az A-nál tart.)

És fürödtünk is.

*pedig úgy tűnik mégis az.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s