első nap

A reggel még jó volt, Gé ugyan később indult, de felkelt velünk és segített, meg még játszott is a gyerekeknek ahogy tegnap megígérte. A régihez képest az oviba-iskolába hordás most már süti, de megint felerősödött bennem az anyukás bűntudat amikor otthagytam őket, gondolom mert elszoktam tőle mert általában nem én szoktam. Racionálisan teljesen elfogadható, hogy nekik ott a helyük, hogy tanuljanak sokat az életről és velük egykorúakkal legyenek együtt és nekem meg a dolgozóban*, de belül, érzelmileg nagyon nem jó otthagyni őket egy idegen helyen, idegen felnőttek felügyelete alatt, akik nem veszik észre ha a debella lány piszkálja Nudlit, meg nem hallják meg hogy ő is szeretne kreppapír-galacsinokból aranyesőt ragasztgatni, és nem tudják hogy Bercit el kell küldeni kakilni mert magától nem megy, és ők az én vérem, és hozzám tartoznak, és velem kéne lenniük**. Régebben erre az enyhe bűntudatra nagyon profin tudtak ráerősíteni sírással, könyörgéssel, “engem elárultak” arckifejezéssel, most már semmi ilyen.

Aztán fél3-kor leléptem a munkából és elsiettem Nudliért, aki csodával határos módon már ébren volt, és szépen jött és öltözött, felszedtük Bercit, és ügyesen eljutottunk a fejlesztésre (ami új, még távolabbi helyre költözött), megvártuk, hazajöttünk, átmentünk anyuékhoz locsolni, stb stb lefeküdtek.

Estére Nudlinak hőemelkedése lett, ha beteg lesz, minden emberi számítás szerint én vagyok az egyetlen aki itthon maradhat vele, most egyszerre rettegek hogy reggelre belázasodik és mennyire gáz lesz ha váratlanul itthon kell maradnom, meg bűntudatom van hogy milyen anya az aki elviszi oviba a gyerekét úgy is ha előző este hőemelkedése volt.

Eddig jól állunk.

*jó, egy kicsit racionálisan is fura

** legkésőbb holnapután eskü alatt fogom tagadni hogy valaha ilyet mondtam, és az anyukák gyerekmentesen tölthető időhöz való joga mellett fogok kardoskodni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s