Állatkertben voltunk

és nagyon élveztük, Nudlival etettünk elefántot, illetve ő etetett, én fényképeztem, az állatsimogatóban is hasonló volt a felállás, és megcsodáltuk a tigris hatalmas mancsát*. Gével a gorillákhoz tettek kitérőt, és utána áradoztak a bébiről. Ezalatt a másikunk az unatkozó Bercit strázsálta az állatkert különböző pontjain. Azért ő is megnézte a fókát, a pávát meg a krokodilt, és jót rohangáltak a játszótéren, ettünk sós perecet is ahogy kell.

És zseniális az állatkert vezetősége, hogy feltámasztották annak idején holtából, és nem kellett a vidámpark sorsára jutnia, és mi is imádjuk, de.

Ideje lenne már az állatkert vezetőségének is megtanulnia, hogy a magyar ember is jobban érzi magát, ha emberszámba van véve, és nem azt kell éreznie lépten-nyomon, hogy á, a magyar embernek így is jó lesz, ne is kívánjon többet.

Részletesen: persze, a sor azért hosszú, mert sokan szeretnének bemenni, és igaz hogy viszonylag gyorsan halad, és azt a 20-25 percet el lehet ütni például barkóbázással**, és elhiszem hogy nincs pénz újabb kasszákat nyitni legalább a hétvégén, amikor tudják hogy sokan akarnak majd bemenni, de a normális tájékoztató tábla kirakása csak nem kerül már annyiba hogy felborítaná a költségvetésüket. A normálison azt értem, hogy1) meghaladja az A4-es méretet, 2) 11-nél nagyobb betűtípussal állnak rajta a tudnivalók, 3) nem takarja el a 2-3-át a félig leeresztett rács, és 4) valós információk szerepelnek rajta. Mert akkor a népek előre elolvashatnák, és kikészíthetnék a megfelelő fizetőeszközt, és nem menne el plusz idő azzal, hogy ja nem is 5700 hanem 4850 a családi jegy, akkor most kitépkedjek kétezres lapokat az üdülési csekkből és reménykedjek hogy az ötezres amit most téptem ki nem fog elveszni, vagy veszni hagyjam a visszajáró 150-et.

További javaslatok a parkolás megoldása, a wc-k bővítése, és ha esetleg a környezettudatosság ellenére mégis árulnának műanyag, csavaros kupakos üdítőt is, amit nem kell helyben meginni hanem vissza lehet zárni és eltenni a táskába. Bár ahogy magamat ismerem, akkor meg azt tenném szóvá hogy az elefántetetésért külön kell fizetni, két személyre akkor is ha a felnőtt csak a kiskorút kíséri és fényképezgeti.

Mindennek ellenére összességében jó hely, biztosan megyünk még. Valószínűleg ez mind nem rossz szándékból van, mert az is igaz hogy válaszoltak a pszichológus csaj levelére és be fogják engedni ingyen a bolondokat.

állatkert 061 állatkert 051 állatkert 039 állatkert 027 állatkert 017

 

*Nudli: és ha ásít, megnő a bajsza, nagyon hatalmas lesz!

**Nudli: bocsi, tévedtem, mégis van farka.
Berci + Anya: akkor T-rex!

3 thoughts on “Állatkertben voltunk

  1. Már egyszer szerintem kérdeztem, de lusta vagyok visszakeresni: hány évesek a fáintos skacok (ahogy a Papi mondaná: a f*szacsávók)? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s