facérok és cunami

Miután sikerült visszakergetni a szobájukba a vadul köröző kistermetűeket (anyaaaa, de tényleg éhes vagyok, hallod korgott a gyomrom), megtaláltam a gépen a facérokat, és gyorsan megnéztem.

És igen, éljen a grunge, és szerencsések vagyunk hogy a fiatalságunkat ilyen zenei környezetben tölthettük, viszont. Egy jó filmet vártam, annak idején mindenki dicsérte, és biztos bennem van a hiba, ilyesmit maximum 18 éves korig bezárólag kell nézni, de sajnos hazugság lenne azt állítani hogy, nos, nem utáltam. Alig vártam hogy vége legyen. A két főszereplő ellenszenvessége semmiképp sem segít. (Nem segít, hogy a csajt láttam korábban az another worldben, és vagy ellenszenves volt a karaktere vagy csak ő maga volt már akkor is az.) A sztoriban egy eredeti fordulat sincs. Lehetséges, hogy 92-ben még nem volt klisé balesetben elveszíteni a véletlenül besikerült gyereket? És a tönkrement üzenetrögzítő, jaj és hogy a szerelmi bánat súlyosságát a földön heverő üres pizzásdobozok számával hangsúlyozzák. A zene jó volt, de nem illett sem a sztorihoz, sem a szereplőkhöz.

Különben is, most a cunamiról kéne sápítozni hogy szörnyűség, és mindenféle linkeket kiposztolni ahol mások segítsenek szegény szerencsétlenül jártakon, nekem az egészről annyi jut megint eszembe hogy hányok a médiától. (Megint, és minden alkalommal egyre inkább.) (A sápítozós, szenvelgős, szemforgató, álszent emberektől, akik egyáltalán nem tudják elrejteni az extatikus ujjongásukat a nagy fogás felett, amit áldozatos munkával kizárólag a nézők naprakész és mindenre kiterjedő tájékoztatása végett tesznek közzé egy valag pénz és jelentős előrelépés reményében.)* De ez is lerágott csont.

 

Update jóval később 2014-ben: azért annyit hozzátennék hogy valószínűleg, jó, nem, biztosan vannak jó fej újságírók is, akik elhivatásból űzik a szakmájukat és az őszinte tájékoztatás a céljuk.

 

*aktívos pasi: Mai kérdésünk pedig, hogy mit jelent a cunami. (szemforgatva) Ennek sajnos szomorú aktualitása van. Gratulálok, ön nyert, mutatom a nyereményét, kétszemélyes wellness hétvége.

18 thoughts on “facérok és cunami

 1. pont azt néztem, hogy ez az első HD-ben közvetített katasztrófa. Nem tudtam eldönteni, hogy a közvetítés miértje, vagy maga a téma ijeszt meg jobban.

  • jaj, dehogynem, a Singles már akkoriban is pocsék film volt, borzalmasan pocsék, kizárólag a felbukkanó grunge zenékért és zenészekért volt érdemes megnézni 😀 én legalábbis úgy emlékszem, hogy már annak idején sem tűnt jónak (ellentétben pl. a Wayne’s Worlddel, ami legalább szórakoztatóan totál marhaság volt, szintén jó zenékkel, ha nem is ennyire jókkal)

  • [tapsi](#11228084): úgy emlékeztem hogy akkor mindenki dicsérte. A Wayne’s world jó volt, meg a Reality bites is szerintem.

  • attól még, hogy vannak szenzációhajhász hírek, nem minden sápitozás, és valóban katasztrófa történt. erre dacból beszólogatni kissé ízléstelen. ha a környezeti elvárásokkal szembeni gyerekes lázadozás kell, arra elég a grunge, még ha el is telt azóta 20 év…

  • [teodora](#11228548): szerintem sem minden sápítozás, és szerintem is tényleg katasztrófa. nem akartalak megbántani (meg mást sem), ne haragudj ha úgy érződött.

  • azzal van bajom, ha valaki csak képmutatásból sajnálkozik, mert az így szokás (bár nem volt célom hogy bárkinek beszóljak). attól még nyilván sokan vannak, akiket tényleg őszintén megérint. mindenesetre örülök hogy lázadást feltételezel rólam.

  • Sulemia, Teodóra
   Szerintem beszólogatni is nyugodtan lehet bárkinek, ha úgy érzed, mert ez egy ego-blog. Ez is a funkciói közé tartozik, hogy szelep.

  • @teodora: szerintem azért az, hogy undorító, ahogy a média tocsog ilyenkor a legborzalmasabb részletekben, még nem jelenti azt, hogy ez ne lenne valóban borzalmas és tragikus

   de a tragédiát is lehet ízlésesen kezelni, és szerintem nem gyerekes lázadás, ha valakinek arra lenne igénye, hogy legalább egy szikrányi méltósággal kezeljék a lelkendező tunkolás helyett

  • jaja, például ahogy számolják a halottakat, nehéz nem arra gondolni hogy szurkolnak az egyre magasabb “eredménynek”, mert attól még fontosabb lesz a hír.

  • Egy (számomra) ideális világban az újságíró (tudom, tudósítani van ott, nem menteni) két bejelentkezés között nem sminkel, hanem próbál segíteni ott, azzal, ahol/amivel tud (az infóival pl.).

  • [pearlwolf](#11228923): pont most fejtettem ki Gének, hogy szerintem ez olyan mint a gyógyszeripar abból a szempontból hogy pénz van benne, emiatt sosem fog normálisan működni. Ők nem az emberek tájékoztatásáért vannak ott, hanem a pénzért, ez irányít mindent. Emiatt foglalkozik a tudósítással százszor akkora apparátus mint ami szükséges lenne, a maradék pedig mehetne menteni. (Mégis, kinek az érdeke hogy HD-ben mutassák a katasztrófát?)

  • erről a posztról azok jutottak eszembe, akik pl. karácsonykor meg valentinkor rendszeresen fontosnak tartják közölni, hogy ők bezzeg mennyire nem befolyásolhatóak a reklámoktól és a divattól, és mennyire nem csinálnak úgy, mint a többiek. 🙂 lehet, hogy kicsit túlreagáltam, de sokat olvastam itt olyan helyzetekről, ahol a külvilág elvárásainak való megfelelés jelent meg problémaként, ezért tűnt úgy, mintha S. most rajtuk gyakorolná az önállóskodást. “sápitozni kéne”, ez elég degradáló kifejezés, másrészt meg ki a fene várja ezt el?

  • A legjobb: a kiváló művésznő, Liptai K(C?)laudia, aki egészen ‘drámai’ színészi képességeit is beveti egy ilyen hír esetén. Figyeljétek meg a reggeli műsorban micsoda kelléktára van. Elszoruló torok, nedves szemek, már-már elcsukló hang, a dramatizálás igazi mestere. Persze talán már nem is ez megy a televízióban, mikor én utoljára néztem ilyen szerkentyűt, akkor még igencsak 2009-volt. Azóta szépen lelesem a híreket az origóról, amelyik érdekel, azt még meg is nyitom, aztán szépen megreggelizek.

   Hát ha már nekünk kell csökkentenünk a pszichénkre nehezedő nyomást, csökkentsük is.

  • [vintageliving](#11230571): nem tudom Klaudia tündököl-e még, nálunk reggel rádió megy, de nem hinném hogy ez okozza a nyomást a pszichémen.

  • A kedvencem az volt, mikor az nagy magyar hírcsatornán egy atomikus nagyon tudós elődata, hogy robbanás már pedig nem lehet és nem veszélyes a reaktor és a környéke. Rá másfél órával a cnn hozta a hírt, hogy újabb robbanás történt a reaktornál, bár “csak” a felgyülemlett hidrogén robbant, amire számítottak is.

   Na mindegy. Én néztem fektemben-kínomban a cnn-t, szóval azért a magyar médiumok hozzájuk képest kismiskák. Klaudia asszony is irigykedhet az eszköztárakból.

   ((mielőtt Teodora megint (úgyértem megfed): borzalmas ami történt és érdekel mi lesz. Bevallom engem a nukleáris része izgat igazán, lévén kismama, aktív kamaszkorban Csernobil idején. Elképzeltem, hogy ha ez a katasztrófa Japán szárazföldi részén történik, eltörli a szigetet!))

  • [gombostutu](#11234816): nekem is a külföldi csatornákról ugrott ez be, a magyarok maguktól kulturáltabbak, ha nincs túl erős külföldi befolyás.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s