és holnap hatkor kelek

Újra nekiveselkedtem a hajfestésnek, és több órás fáradozásomat még 3/4 árnyalatnyi vörösödés koronázta, ami a novemberi 1/4-el összeadódva egy teljes árnyalatot tesz ki. A vörös természetesen padlizsánszínűt jelent, mit is várhatnék ha feketés-sötétbarna a kiindulópont. Többen megdicsérték, és a sminkem is, pedig miközben kifestettem magam arra gondoltam hogy már így sem tűnök kevésbé fáradtnak vagy öregnek, csak színesebbnek. De azt mondták jól áll, és gyakrabban kéne. (Meg szoknyát hordanom is, jut eszembe, ha már azért vettem csizmát hogy tudjak télen szoknyát hordani. Szerencsére a semminél nem nehéz gyakrabban.)

7 thoughts on “és holnap hatkor kelek

 1. a másokhoz beszédnek az a titka, hogy úgy kell mondani, hogy ne tudjon kibújni a figyelés alól. Én ezt túl jól csinálom (ha iszom, mindezt hatványozottan és hangosan, nagyon hangosan). Ha valaki meg kérdi, mi volt velem itt, vagy ott, akkor úgy veszem, hogy érdekli és addig nem hagyom békén, amíg el nem mondtam. Ha úgy érzem nem figyelt, elmondom még egyszer.
  Ha valaki másra figyel, az nem veled nem foglalkozik, hanem mással jobban. Akkor van gáz, ha rád néz, veled foglalkozik, de látod a szemében az érdektelenséget.
  Ha azt akarom, hogy figyeljenek rám, akkor rám fognak figyelni. Más kérdés, hogy ritkán akarom :).

  • A smink vicces dolog 🙂 a hajszínezéssel meg úgy van, hogy a világosabb árnyalatokat hajszínezővel nem nagyon lehet elérni, neked viszont tényleg annyi rengeteg hajad van, hogy szerintem ha viszont rendesen festeni akarod, érdemesebb fodrásznál – az szebb is lesz, és kevésbé teszi tönkre a hajadat.

   És tényleg rengeteg hajad van, az a fajta, amit a nők 99%-a irigy vágyakozással néz 😀

  • Én meg egyszer egy síelésen épp arra gondoltam, hogy bezzeg neked milyen jó hajat mosni, mert nem kell fél órát szüttyögni vele, és minden létező hajformázó terméket rákenni, hogy ne nyalódjon a fejedre, mint az unicumos reklámembernek. Benne vagyok a 99%-ban. 🙂

  • És én is (bár még nem láttam a hajad). 😀
   Nekem a hallgatás/rövidség iszonyú nehéz. Engem erre W treníroz, mérsékelt sikerrel. És nagyon irigylem azokat, akiknek ez megy alapból. 😀

  • Egyik barátnőmmel gyakran megesik, hogy nem várja végig, mire válaszolok a kérdésére, pedig kb. 3 mondatról lenne szó, és belekezd a saját mondókájába. Egy idő után ez elég bosszantó, ezért elkezdtem önérvényesíteni, és első adandó alkalommal megjegyeztem, hogy: “amúgy az előbb nem tudtam végigmondani, hogy…”. Ez beválik, ha elég fontosnak érzem a közlendőmet. (Csak sokszor nem érzem annak.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s