csak ki ne essek a rutinból

Eddig mindent úgy csinálok ahogy ügyelet után máskor is szoktam, hazatekertem, lehajítottam a cuccomat, egy kis gabonapehely mellett leellenőriztem a kedvenc helyeket a neten. Közben ugyan mondtam hogy nem, a rák nem veszélyes, meg hogy igaz, ha belelépünk akkor véletlenül megvághat, meg hogy a futóversenyen nincsenek focisták csak futók, de ez nem igényelt sok odafigyelést. Most jönne a telefonok kikapcsolása és kómába esés, hát ez most sajnos várat magára, még rá kell vennem egy szekérderéknyi mindkét gyereket hogy felöltözzenek, készíteni nekik ebédre kukoricát (kinyitni a konzervet) és husit (berakni a rácsra a mikróba), és majd csak utána. És közben még a bűntudattal is küzdök hogy a gyerekeknek sok mozgásra van szükségük a friss levegőn és én megfosztom őket ettől mert nem rángatom le őket a Lolka Bolka elől a játszótérre.

Aztán meg mégis lementünk, valahogy lett kedvük, még fociztunk is, egész jó volt, csak utána hisztizett be Nudli itthon, hogy ebédre inkább hello kitty fagyit illetve sonkás pizzát szeretne. Úgy gondolom az ilyenekért jó pontot érdemlek, mert a gyerekekkel mindig le kell menni a játszótérre, ha csak lehetséges (pl. végre nincs kánikula), az nem szempont hogy a szülő épp ólomlábakon támolyog, a fejében csak némi szmötyi lötyög és egy kis résen át néz ki a világba.

3 thoughts on “csak ki ne essek a rutinból

 1. A nővérem, ha nagyon fáradt volt vagy nagyon bánatos, még érettségi körül is szopta az ujját, mert az megnyugtatta (és azt még csak el sem lehetett tőle venni), szóval a cumi miatt igazán ne legyen bűntudatod 🙂 az legalább még a fogsorát sem deformálja.

  • Nem tanácsként irom, csak elmesélem, mert engem elgondolkodtatott: a szomszéd kislány már 5 éves és még mindig átmászkált éjjel a szülei ágyába, ha felébredt és óriási hisztit csapott az éjszaka közepén is, ha nem maradhatott ott. Megbeszélték vele jó elöre, mutogatták a múló napokat neki a naptárban, hogy még hány nap múlva nem lesz ilyen többé és kivánhatott is érte valami ajándékot. A nap eljött, megkapta a borzasztó Barbie-pónilovat és azóta nem mászkál át, kb. tavaly nyár óta.

  • tapsi: tényleg, az öcsém is szopta még 6 évesen, most hogy visszagondolok.

   hbvlvnc: Nudli is 5 éves és át is járkál éjszakánként. engem zavart, próbáltam ellene tenni, de a férjem mondta hogy neki jól esik amikor én nem otthon alszom. a cumiról: a 7 éves 6 éves korára tervezte hogy végleg leszokik, akkor már csak alváshoz használta, de nem jött össze, mert megsajnáltam: http://sulemia.freeblog.hu/archives/2009/09/23/engedni_vagy_nem_engedni/
   A kicsi mint mondtam makacs, hallani sem akar az egészről. Illetve most azt mondja majd ha iskolába megy leszokik, szerintem addig megpróbálom rávenni hogy legalább 6 éves korára hozza előre az időpontot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s