De például nem szoktam a beszélgetés közben spontán véletlenül fotókat találni a gyerekeimről a telefonomban, és ennek örömére jól körbeadni hogy kötelezően mindenki csodálja meg. Szerintem ez plusz pont. Ámbár ez lehet hogy mást egyáltalán nem zavar.

6 thoughts on “

 1. Valaki szerintem ezt kifejezetten igényli. Egyik munkatársam most lett apuka, de nem nagyon harangozta be, mindenki meglepődött, hogy wow, gyereke lett. És azonnal fotókat követeltek róla, és amint lett, körbeállták a srác gépét meg minden, meg kérték, hogy küldje majd el az újabbakat. Én is odamentem, mert annyira kínos lett volna, ha én maradok egyedül a helyemen.

  Ezzel csak azt akarom mondani, hogy valakik asszem kifejezetten szeretik ezt a fajta tukmálást. Lehet, hogy azért, mert utána ők is tukmálhatnak.

  • igen, jól érted 🙂 ő nem tukmált, hanem tukmáltatták, mert akarták nézni a képeket. szóval csak azt akartam mondani, hogy valaki kifejezetten igényli, hogy “igenis, találjál a gyerekedről képet és mutasd meg nekem mert látni akarom”. Vagy nemtom.

  • én is szoktam kérni emberektől, hogy mutassanak képet a gyerekről, mert kiválóan feldob minden akadozófélben lévő társalgást, meg mert azért érdekel is, néha nagyon vicces képek készülnek róluk 😀

  • nálunk a társaságban a “gyerektelenek” legtöbbször úgy követelik ki, hogy “nade baszki, meséjjémá”. És akkor egyvalaki körbeadja a telefonját, hogy “nézzed”, mire kiderül, hogy a többinél is van ilyen kép. Talán az van, hogy mostmár a társaság nagyobb részének van gyereke és többnyire túl vannak a hasfájós/fogzós/nemalvós első éven, úgyhogy örülnek, ha épp végre nem ez a téma (mintahogyan azért annak is, hogy aztán végül a nemgyerekesek körbenyalogatják a telefonokat) :).

  • (summa: ha valaki tukmálja a gyerekéről a képet a többiekre, az egyszerűen csak türelmetlen kivárni azt az öt-tíz percet, amíg kiköveteljék tőle)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s