evidenciák az avatarról

Igen, beléptem én is a fogyasztói társadalom naív gyermekeinek sorába, akik elájulnak némi effekttől és egy gagyi klisészerű sztoritól, és tetszett.

Gondolom az is segített hogy nem vártam sokat, főleg a sztori terén (de mint kiderült nem is ismertem teljesen), a látvány terén meg nem tudtam mit kell várni, ezért teljesen felkészületlenül ért amilyen elképesztően bámulatosan jól nézett ki tényleg. És hát a szerelmi szál, meg milyen aranyosak a navik, enyhe Jar-jar Binks utóérzéssel.

Ezért nem is fogok fennakadni a kisebb hiányosságokon és ellentmondásokon, hogy például ilyen okos nép hogy fogadhat el mindössze 3 hónap után teljes jogú tagjának egy vadidegent, aki a fél életét nem is közöttük éli (szükséges lépés a következő fordulatokhoz), ha a földlakók olyan technológiával rendelkeznek hogy általuk növesztett klónokat tudnak irányítani, a harcban mért mégis ósdi vaskollekciókat használnak (mert egy csomó képregényben ilyen van és örülünk neki hogy látjuk “valódiban”), ha az életben a saját terepen való harcban a rejtőzködés és a gerillaharc válik be, akkor a filmekben mért mindig a frontális reménytelen támadást választják, amiben a szereplők többsége meghal, de egy váratlan segítség mégis megmenti a túlélő főszereplőket (ez a klisé már sokszor bevált), mért nem jut eszébe senkinek hogy az unszimpatikus parancsnokot kell megölni elsőként (és egyedül) (kell még egy kis izgalom a végére).

Szóval ezekkel mind nem foglalkoztam, hagytam hogy magával ragadjon a történet és elvarázsoljanak a hatásvadász effektek. Különben is milyen jó lehet óriási fákon ugrálni csökkentett gravitációban és ősmadarak hátán repkedni. Meg a medúzalepkék meg a foszforeszkáló növények.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s