álmok, vágyak, kétségek

Valamikor az éjszaka (reggel?) ébren/félálomban/álmomban azon gondolkoztam, hogy ha bejönne az elektronikus póló akkor bármilyen feliratot és ábrát lehetne rá kreálni, előző nap mindig kitalálhatnám hogy másnap mit hordjak, vagy hogy hogy váltakozzon a nap során. Hétfőn mindig “I hate mondays” feliratban járnék, + valami Office Space-es kép. Erről eszembe jutott, hogy egy időben Gé gyártott nekem feliratos pólókat, van egy REM-es, meg kettő amire bibiliai idézeteket írt, a 23. zsoltár, meg a kedvenc bibliai idézetem az Ezékiel könyvéből (most megyek és előveszem mert nem tudom fejből):

Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek, eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek.

És kicsit gondolkoztam ezen, hogy tényleg mennyire vágytam rá hogy így megváltozzon a gondolkozásom, és akkor éjszaka (reggel?) ébren/félálomban/ámomban újra vágytam rá, hogy értsem Istent és ő is értsen engem, de most nappal, ébren már nem is tetszik annyira ez az idézet, mért jó az ha az ember minden törvényt betart, bár remélhetőleg ez valami mélyebbről szól.

Meg azon is gondolkoztam, hogy talán ha a gyereknaplót is nyilvánosan írnám akkor több lenne a motiváció, mert mostanában mindig csak egy hét késéssel írom meg nagy szenvedéssel, és addigra az érdekességeket elfelejtem, száraz felsorolássá válik hogy ki mikor mit csinált és hova ment. Az tart vissza hogy az is csak titkos lehet, ha anyukám tudna egy blogról hamar kiderülne a másik is, ha meg nem szólok neki róla, mivel indokolnám hogy abbahagytam a naplót, persze az is magánügy hogy írok-e naplót a gyerekeimről, de mégis. Nevükkel+arcukkal nem szívesen tenném közzé a nagyvilág előtt hogy Berci megint bepisilt, Nudlival meg veszekedni kellett hogy legalább a játszótéren vegye ki a cumiját, de ha kódolt, akkor is egy ilyen blog főleg a nagyszülőket érdekelné legjobban. Patthelyzet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s