Kiskoromban nem szerettem a Frakkot, mert folyton veszekszenek benne. A Mekk Mestert sem, mert a kecske mindig megszégyenül. Azért Frakk vernyogása se semmi. És a macskáké. Meg volt egy könyv amitől féltem, de már nem emlékszem a címére. Volt benne valami zsiráf amit ki akartak húzni az ágy alól és beragadt a feje és úgy lett hosszú nyaka. Meg almárium, talán, de lehet hogy az másban volt. Hú, találtam valamit, szerintem ez volt az. Nem tudom mitől félhettem, a leírás alapján semmi különös. Esetleg a mumusok? A képek elég freakyk voltak. Az új kiadásnak más a borítója, bár az is olyan varjúdombi mesék style.

2 thoughts on “

  1. Hm, egy Andersen-történetben szerepel almárium, és az még annál is nyomasztóbb, mint a meséi – van egy kisfiú, aki rendszeresen ellátogat a szomszéd bácsihoz, akinél ott az almárium, tele érdekes dolgokkal, aztán a bácsi meghal, a házat ledózerolják, az almárium maradványai a romok között hevernek,the end. Huszonöt éve olvashattam és annyira mély nyomot hagyott bennem, hogy még mindig ennyire emlékszem rá. Nem ez volt az?

    • nekem a kis gyufaáruslány ilyen. ezt nem ismertem. közben eszembe jutott hogy a halászjutkás micimackó dalban is van almárium, de attól tuti nem féltem. a szó biztos csak azért maradt meg mert nem tudtam mi az, egy időben összekapcsolódott a szilvóriummal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s