Az ünnepek testi vonatkozásai

táplálkozás: a tradíciók helyett elsősorban a praktikum vezérelte, amióta nem vagyunk állandóan ebédre hivatalosak, igyekszünk kiüríteni a mélyhűtőt mert már nagyon le kéne olvasztani. A pizzát a háromnegyed kiló mozzarella miatt követtük el, tegnap meggyes sütit is sütöttem (kár hogy a buliban, ahonnan emiatt másfél órát késtem, csak kettő darab fogyott belőle, mert már mindenki tele volt), ma meg bolognait ettünk a darálthús miatt, még hátravan a hal amit kb egy éve vettem azzal a felkiáltással hogy gyakrabban kéne halat ennünk mert a hal egészséges. A gyerekek főleg pattogatott kukoricán (Berci), gabonapelyhen (nesquick golyó típusú) (Nudli), és kakaón (Nudli) húzták ki az ünnepeket, bár Berci pár szaloncukrot is evett.

testalkat: bár mások szerint (jó szerintem is na) még így is csinos vagyok, a testsúlyom átlépte a lélektani határt és belépett a botrányosan elfogadhatatlan kategóriába – vagyis meghaladta azt a szintet aminél kb másfél éve felhördültem és eldöntöttem hogy 5 kg-t leadok, egyet sikerült is, onnan lejjebb nem ment, vagy ha véletlenül igen akkor gyorsan jött valami ünnep vagy nyaralás vagy hosszú hétvége és elsöpörte a kínkeservvel elért eredményeimet. Most már nem merek semmi jóslásba bocsátkozni a jövőt illetően, úgy érzem a testsúlyom fölötti kontroll kicsúszott az irányításom alól. Esetleg majd ha elfogy az összes (vagy legalábbis a vajkaramellás) szaloncukor, meg a sok finom csoki amit karácsonyra kaptam.

alvás: az ünnepek alatt én aludtam a legtöbbet a családból, naponta 10-12 órát, ennek ellenére pl. most is úgy érzem hogy nagyon gyorsan el tudnék aludni. Lehet hogy süni lettem (hadd ne írjak már medvét, na)

egészség: Nudlika nagyjából meggyógyult, csak az orrát folyatja még kicsit, Bercinek most már úgy tűnik sikerül végig betegnek maradni az ünnepek alatt, még mindig nagyon rondán köhög.

ünneplés: a karácsonyt tágabb családi körben töltöttük, a szilvesztert szűkebben fogjuk, ebből is két személy remélhetőleg már aludni fog éjfélkor. Pezsgőt nem vettem mert nem szeretjük, majd iszunk Tokaji szamorodnit ami pont van itthon. A virslivel hasonló a helyzet, meg tűzijátékot se vettünk. Újév napját munkával fogom tölteni, ez már önmagában beszédes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s