Hasznos infó az utókor és a jövőbeli önmagam számára: a lefagyasztott, mikróban folyósra olvasztott, majd forró vízben elkevert élesztővel nem kel meg a pizza.
jaj, forrósítani tényleg nem szabad, az élesztő egy élő dolog, futtatni is csak olyan testmeleg vízben/tejben (kis cukorral/liszttel). a fagyasztást nálam bírja, de a zacskós granulátum meg évekig elvan sima hűtőben.
aha, akkor ez volt a baj, másodszorra inkább a frissel próbálkoztam, már így is nagyon éhes lett mindenki mire elkészült. szerencsére addigra nekem is beugrott a “langyos” jelző. egyébként finom lett. zacskós élesztő? látszik hogy nem vagyok egy konyhatündér. az is ugyanolyan jól megkeleszti?
aha, a zacskós ugyanolyan jó (rá van írva, mennyi liszthez mennyi kell), szagra is ugyanaz, én azért mindenesetre mindig megfuttatom keverés előtt, hogy lássam, él-e még. ott szokott lenni a boltban, ahol a vaníliáscukor és a sütőpor, elvben még csak hűtőbe sem kell rakni, én azért be szoktam, elfér.
a por jó, de a pizzatésztát csak az eredetivel csináljuk, az vált be. A többi kelthez megy a por (zsömle, kenyér ilyesmik), de valahogy a pizza egy finnya fajta.
Lefagyasztani, meg akkor már a megkelt tésztát érdemes, az kb használható marad.
jaj, forrósítani tényleg nem szabad, az élesztő egy élő dolog, futtatni is csak olyan testmeleg vízben/tejben (kis cukorral/liszttel). a fagyasztást nálam bírja, de a zacskós granulátum meg évekig elvan sima hűtőben.
aha, akkor ez volt a baj, másodszorra inkább a frissel próbálkoztam, már így is nagyon éhes lett mindenki mire elkészült. szerencsére addigra nekem is beugrott a “langyos” jelző. egyébként finom lett. zacskós élesztő? látszik hogy nem vagyok egy konyhatündér. az is ugyanolyan jól megkeleszti?
aha, a zacskós ugyanolyan jó (rá van írva, mennyi liszthez mennyi kell), szagra is ugyanaz, én azért mindenesetre mindig megfuttatom keverés előtt, hogy lássam, él-e még. ott szokott lenni a boltban, ahol a vaníliáscukor és a sütőpor, elvben még csak hűtőbe sem kell rakni, én azért be szoktam, elfér.
Szeretek blogokat olvasni. Érdekes és hasznos dolgokat tanulhatok 😛 🙂
főleg ha elolvasod a kommenteket is, akkor tényleg 🙂
alap;) 🙂
a por jó, de a pizzatésztát csak az eredetivel csináljuk, az vált be. A többi kelthez megy a por (zsömle, kenyér ilyesmik), de valahogy a pizza egy finnya fajta.
Lefagyasztani, meg akkor már a megkelt tésztát érdemes, az kb használható marad.