gyerekkorunk meghatározó élményei

Eszembe jutott a Sehány éves kislány, (a Lolamese CD-ről, D. Tóth Kriszta szimpatikus volt amíg a Nők lapjába írt rövid szösszeneteket a kislányáról, szerintem nagyon természetesen és jó felfogással írt, sokszor egyet tudtam érteni vele, de most már őt is elkapta a gépszíj és mesekönyvet kezdett írni, jó üzleti érzékkel egy-egy könyvbe csak 3 “mesét” tesz, hogy így szükség szerint végteleníthesse az extra bevételi forrást, most a mesék minőségét nem szeretném jellemezni, főleg mert egyáltalán nem is erről írok, csak megjegyzem hogy CD is van hozzá, amit Lola azzal kezd, hogy A nevem Lola, 4 éves vagyok, ami egész halványan emlékeztet a Sehány éves kislány kezdetére (A nevem Marika. Kétesztendős kislány vagyok.), na erről jutott eszembe, és így szerencsésen visszakanyarodva), elő is vettem, és megint gyönyörködtem egy kicsit a képekben. Amiket már gyerekkoromban is nagyon szerettem.

Megnéztem a neten, hogy a szerzőnek, aki rajzolta is a könyvet, akinek a neve Marie-Claude Monchaux, vannak-e fönt még képei a neten, és nem igazán találtam, ami szerintem elég fura. Az angol wikipedia ennyit bírt róla összeszedni: a French children’s book writer and illustrator. A francia oldalon kicsit több van, ha minden igaz még él és valami újságnál dolgozik. Ebben az esetben nem az az önreklámozó típusú személyiség.

Ezért kénytelen voltam beszkennelni néhány képet, mert annyira szépek. Ja meg mert van egy sejtésem hogy mért szeretem az őszi kikericset annak ellenére, hogy lila (ez meg a Csipike az óriástörpe).

rĂłzsa hĂłpihe kikerics

5 thoughts on “gyerekkorunk meghatározó élményei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s