Morzsák

– Ma reggel, bár nem nagy örömmel, de végre kipróbálhattam az esőkabátomat amit több mint egy éve hordok magammal, eddig nem kellett használni, vagyis egyszer amikor kellett volna otthon felejtettem. Előnye, hogy gyakorlatilag nincs súlya és helyet se foglal. Hátránya, hogy a kezem és a lábam nem védi meg, de biztos jól néztem ki ahogy suhantam a biciklin és mögöttem lobogott a kék, zacskó anyagú esőkabát.

– A férjem azt szereti legjobban az autónkban, hogy a kereke alu felnis, ami állítólag menő, én meg azt hogy be lehet ülni a csomagtartóba a sícipő húzáshoz.

– Megszámoltam, hogy az eddigi 30 ovinapból csak 14 volt amikor mindketten jártak. Ráadásul a kisebbik kétségbeejtő módon teljesen egyértelműen hozza tudomásunkra hogy beteg akar lenni, mert akkor nem kell oviba menni. Annál már az is jobb ha fáj a füle, a keze, és orvosságot kell szednie.

– Legújabb találmányom a bonbonba/cukorkába rejtett orvosság, úgy képzelem el hogy így gyártanák, hatóanyag és adag szerint különböző kiszerelésben, a gyógyszertárban lehetne megvenni. Ugye a szirup is elvileg erre lenne hivatva, hogy könnyen bevegye a gyerek, de az enyémek ezzel nem törődnek, és a donald rágó ízűtől is undorodva, sikítva tiltakoznak hogy fuj rossz ízű. Hátránya, hogy a gyerekekbe ezáltal is egyre jobban beleneveljük hogy még az apró kellemetlenségeket is el kell kerülni az életben, ami miatt felnőtt korukban megveszik a hasizom-erősítőt amivel erőkifejtés nélkül kockásodhat a hasuk, meg a rhinathiol coldot ami a nátha minden tünetét megszünteti. Viszont könnyebb lenne rávenni őket hogy bevegyék a gyógyszert. Vagyis nem tudom az milyen irányba tereli a személyiségfejlődésüket, ha két felnőtt fogja le őket is tuszkolja beléjük a szörnyűséges, donald rágó ízű szirupot. (Bár erre azért csak ritkán van szükség. Általában megteszi a hosszas alkudozás, rábeszélés, zsarolás stb.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s