Amióta van blogom egy tehetségkutató sem volt adásban, és eddig emiatt nem írtam róluk. Szeretem a tehetségkutató műsorokat. Nem az hogy előre készülök, és elhatározom, és felveszem ha nem tudom megnézni, például most se tudtam hogy ma kezdődik a csillag születik, hanem megragadnak és fogva tartanak, például ma is csak kapcsolgatás közben találtam rá (jó a 3 között nem volt nehéz), és máris a freestyle reppelő srácról áradozom.

Mert milyen volt már! Jó, biztos egy csomó blokkot előre kitalál, meg fejben felkészül rá, de akkor is milyen kreativitás és koncentráció kell ehhez, és mégis vicces lett és szórakoztató. És lehet hogy ha nem lenne mozgássérült akkor nem kapnánk fel annyira a fejünk, de igenis megérdemli, azért is mert nem otthon ül és sír hogy mozgássérült vagyok mi lesz velem valaki segítsen hanem vidám és életigenlő módon kiáll egy csomó ember elé, és még ügyes is.

Biztosan nem a produkciók páratlan minősége miatt nézzük hétről hétre (megfigyelhető, milyen furfangosan terelem át a tehetségkutató műsorok sikerének felelősségét magamról a népességre úgy általában), hanem mert valódi emberek vannak ott, és számukra nagyon jelentőségteljes helyzetekben nagyon mélyen tárják fel magukat előttünk, és mert élő műsor és ezért nem lehet teljes mértékben beszabályozni hogy mi fog ott történni, és mi pedig szeretünk kukkolni.

És előítéletes és sztereotip módon gondolkozva arra tippelek, hogy az USA-ban biztosan sokkal sablonosabb az egész, mert a csajok mind Shakirát, a srácok Justin Timberlake-et (igen tudom úgy 5 évvel lemaradtam) utánozzák, de a magyar egy kreatív nép, és ezért nagyon színes és kreatív és meglepő dolgokkal jönnek elő. De valójában nem ez számít, hanem főleg a kukkolás, az örömkönnyek, a csalódottság, a megható pillanatok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s