A pollenjelentés végén a behízelgő hangú nő tájékoztat, hogy az allergiára való hajlam sok emberben meglehet, a tüneteket különböző hatások válthatják ki, például a stressz, ezért szerintea legokosabb megoldás a stressz csökkentése. Tényleg, szerintem is ez a legkézenfekvőbb, hiszen mi sem egyszerűbb, mint elérni, hogy a házastársunk megértőbb legyen, a gyerekeink jólneveltté váljanak, a főnökünk kevesebb teljesíthetetlen elvárással álljon elő, a kollégáink ne sugdossanak a hátunk mögött. Esetleg munkát találni, vagy megemeltetni a fizetésünket annyira, hogy ne fogyjon el minden hónapban 25.-e körül.

És ha esetleg mégis inkább kivágnák a parlagfüvet. Hm?

Mert azt nem hinném, hogy a hajlam már 50 éve is mindenkiben megvolt, és azóta a stressz növekedett meg ennyire, hogy a lakosság 70%-a allergiássá vált. Meg azt is nehezen magyarázza, hogy erősen pollenszennyezett környéken csak idő kérdése és mindenkin kijönnek a tünetek.* Azért az elgondolkodtató, hogy olyan 10 éve ha valaki gyanakodott hogy allergiás, szépen elment az allergológus szakorvoshoz, feltették a pöttyöket a kezére, és ha valami kijött, írtak fel neki gyógyszert. Most meg recept nélkül kapható. Hát hiába, sok mostanában a stressz.

Meg az is érdekes, hogy a kutatók találtak a talajban egy bacit, ami véd(ene) az allergia ellen**, (ha a gyerekek folyamatos fertőtlenítése nem terjedt volna el olyan széles körben), de sebaj megvan a megoldás: ki kell vonni a bacit, gyógyszert készíteni belőle, és drága pénzért árulni azoknak, akiknek az egészség mindent megér.

 

Később: ma meg felhívta a figyelmünket, hogy jobb ha bőrünket és szemünket nem tesszük ki közvetlenül a polleneknek. Akkor most ezt hogy kell érteni? Ne felejtsük otthon a szkafandert?

 

*Becsült adatok. Utána is nézhetnék, ha nem lennék ilyen lusta.

**Szintén.

2 thoughts on “

  1. Bosszantó a parlagfűprobléma, döbbenetes, milyen balfaszul kezelik. Pl hiába nyírod le, minden levágott szárról 3 másik nő, virágzik és szórja a pollent, 1 hét leforgása alatt. Veszprém határában hektárokon terem a parlagfű, és csak az út melletti 2 méteren nyírják, mert az tartozik a közterületfelügyelethez.

    • Igen, úgy tűnik tavaly nem jött be a kényszerkaszállásos móka, gondolom túl sok önkormányzat égett be hogy a saját házuk táján kellett (volna) kényszerkaszálni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s