titanic

Szerdán meg arra érkeztem haza délelőtt, hogy a két drága sarj a titanicot nézi éppen a hálószobánkban. Általam ismeretlen okokból állítólag kedden már véletlenül látták azt a részt amikor a hajó elsüllyed és mindenki megfagy. A férjem rögtön el is ment otthonról mikor megjöttem, így az én felelősségemmé vált hogy hagyom-e nekik tovább. Szívem szerint nem hagytam volna, viszont nem akartam én lenni a zord szülő aki megfosztja őket attól amit a lágyszívű szülő az előbb már megengedett. Ezért inkább ingáztam a pakolás és a hálószoba előtt, amit lehetett megbeszéltem velük, és sokszor biztosítottam őket hogy ha túl félelmetes nem kell nézniük. Derekasan végigülték (jobbanmondva végigugrabugrálták), a nagyobbikat nagyon érdekelte, a kisebbik szerintem csak azért nézte mert mindig muszáj utánoznia a bátyját, a nagyobbik szerint nem is volt félelmetes, a kisebbik szerint sem de szerintem csak azért mert mindig muszáj utánoznia a bátyját.

Szóval a nagyobbikat baromira érdekelte hogy hogy süllyed a hajó, hogy potyognak be az emberek a vízbe, hányan fognak meghalni és megmenekülni (szerinte mindkettőre "néhányan" a válasz, néhány eredménytelen próbálkozás után ráhagytam), hogy miket mond egymásnak Jack és Rose, hogy Rose olyan öreg nénivé fog változni a végén, hogy mért hegedülnek a bácsik, és hogy jé a bácsi az előbb a fejéhez tette a pisztolyt és úgy lőtt hogy nem figyelt oda, aztán beleesett a vízbe. Iszonyú lelkesedéssel nézte, alig várva hogy megfagyjanak. Próbáltam neki mondani hogy azért ez szomorú dolog ám.

Kicsit aggódom hogy hogyan fog ez most hatni a lelki fejlődésükre, a férjem lazább, szerinte sehogy. Ha majd anyu kérdezi hogy szerintem mért mesélik reggelente hogy azt álmodtak hogy megfagytak a vízben, nos, fogom tudni a választ, csak azt kell kitalálni hogy neki mit mondok. Hopp, lehet hogy nem is én ellenzem hogy megnézték, hanem az zavar hogy ő ellenezné, ha tudná.

Na meg biztos az is idegesített, hogy milyen szörnyen didaktikus és hatásvadász módon szeretnek egymásba a fiatalok és süllyed el az a nyomorult hajó. És hogy mennyire elsablonosítottak egy potenciálisan jó sztorit. Jó, persze, elérték amit akartak, ha a bugyuta szobrocska volt a legfőbb cél, csak szegény főszereplők ásták el magukat egy időre. Szerencsére azóta már kimásztak ügyesen a skatulyából, hiszen ők klasszisokkal jobbak annál ami ott sikerült.

3 thoughts on “titanic

  1. egy csomó film egész más felnőtten, mert már érti az ember, lehet, jobb, amíg nem.. kiskoromban végigröhögtem az összes vhs-másolt horrorfilmet (Ómen, Köd, meg az erdős, amiben egy levágott kéz mászkál), ma már félek 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s