Angyalok és démonok

Trará! Nemistudomhány héttel a bemutató után, végre eljutottam moziba.  Da Vinci kód + Ewan McGregor – Audrey Tatou = Angyalok és démonok

Tom Hanks jó, Ewan McGregor jó és reverendában is szexi, a csaj elég jellegtelen, annyi hogy Cuddyra emlékeztet. És ezt mindenki ugyanígy gondolja akit megkérdeztem, igen, igen, a férjem volt az.

Az elején a részecskegyorsítós rész inkább paródiának tűnik. Az antianyagról még összehozhattak volna pár épkézláb mondatot, hogy ne hangozzon szánalmas hülyeségnek, meg elég hátrányosan is néz ki. Gondolom a könyvben van egy kis okoskodás róla, ami legalább halványan emlékeztet a tudományra.

Utána a 24-es rész pörgős, vannak benne csavarok, aki nálam is ritkábban jut el moziba és nem akar a befejezésre vonatkozó utalást olvasni az ne olvassa el a csillagos részt,…*

Dan Brown-ra kicsit haragszom, mert szerintem nem volt szép dolog hogy üzleti húzásból behazudta hogy a szent grálos dolog igaz, persze a keresztények is buták hogy ilyen hisztériát csaptak miatta, de akkor is. Végülis bejött neki, akkor meg gondolom mindent lehet. A két csillagra ugyanaz vonatkozik mint az előbb.** Én a Focault inga után olvastam a Da Vici kódot, biztos ezért alakult ki az az elképzelésem, hogy Dannynek is tetszett, és arra gondolt, hogy kéne írni valami hasonló csak ponyvában.

Összefoglalva: könnyed nyár esti szórakozás, a dupla szék meg poén.

SPOILER—SPOILER—SPOILER—SPOILER—SPOILER—SPOILER—SPOILER—SPOILER—SPOILER–

*….meg olyan amikor várod a csavart, aztán lemondasz róla, de aztán mégis jön.

**Itt legalább ki van mondva a végén hogy az egész csak kitaláció.

2 thoughts on “Angyalok és démonok

  1. A csaj nem tudom, mire volt jó. Legalább összejöttek volna, vagy valami.

    A Da Vinci-kód egy olyan könyvön alapul, amit véletlenül pont olvastam sok-sok évvel ezelőtt, és helyenként egész meggyőzött. (Igen, erről híres a könyv.) A szerzők perelték is Brownt.

    Cikk az Indexen: http://index.hu/kultur/klassz/davinc050512/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s