Régen készült, de ez nem mentség

Aranyos a kisvakond, meg minden, de azért beteg ember lehetett ez a Zdenek. Például. Áramszünet, van, ezért kisvakond és egy bácsi nagyon fáznak, ezért a parkettából meg a könyvekből tüzet raknak a nappali közepén a szőnyegen, ebből nem lesz gond, szépen ég a tűz, viszont amikor rádobják a tv-t is, az felrobban és füstölni kezd. Sebaj, a bácsi lyukat vág a háztetőn és kimegy a füst.

Meg naturalisztikus is, de az a kis himbilimbi semmi ahhoz a részhez képest, mikor a nyuszinak gyerekei születnek. Csak annyit mondok hogy a kamera nem nyuszimama fejénél áll. És lepel sincs. És egyáltalán, mit szűrnek így le a gyerekek a felnőtt életről? Nyuszi virágot visz a nyuszilánynak, ölelgetik egymást egy felhőn, aztán nyuszilány egyszercsak elkezd sivalkodni és kipottyan belőle 3 kisnyuszi. És még a természetes szülést se propagálja, ugyanis érkezik Kisvakond az episiotomiás szettel (és nem fél használni).

Állítólag az állatok hangját a gyerekei adták, nem a kisvakondé, hanem Milleré.

13 thoughts on “Régen készült, de ez nem mentség

 1. na a szüléses résznél elakadt a szavam nekem is. meg amikor baelset éri őket és a vakond lelke elszáll a testéből, úgy kell visszarángatni. de mi imádjuk, egyedi és vicces.

  • gaaljulianna: csak azon gondolkodom, ebből mi szűrődik le az óvodás agyban. azt hiszem azt elmondtuk hogy nem szabad meggyújtani a parkettát.
   nennial: biztos? szívesen, tényleg!

  • teodora: ja, ezekre én se emlékeztem, csak a nadrágosra, az így felnőttként is ártatlan rész.

  • A 6 éves gyerekem két napja egy(felnőtt szemnek rendkivül fárasztó stilusú) családi filmben nézte végig a gyerekszületés egyszerűsitett változatát az ondósejtek versenyfutásától kezdve a világra jövetelig, tegnap pedig a “Volt egyszer az élet” sorozatban ugyanezt. Egészen biztosan nem fogja például azt gondolni tiz év múlva, hogy a magzatok megrángatják a köldökzsinórt, ha almalevet akarnak inni. Szóval szerintem nincsen semmi gond ezzel a kisvakonddal, az újszülött levegőbe dobálását leszámitva.

  • Felnőttszemmel mesét nézni: tilos! 😛
   Túlvariáljuk, túlaggódjuk, túlkomplikáljuk…, bízzuk a gyerekre, bízzunk a gyerekben! Főleg a régi rajzfilmek (ld.Kisvakond) esetében, hisz felnőtt már rajta pár generáció, és elenyésző azok száma akik a parkettából rakott tábortűzön robbantották fel a televíziót! :DD

  • Az én fiaim azt szűrték le belőle, hogy a kisbaba az anyuka fenekén jön ki. És megkérdezték, hogy nem lesz kakis? 🙂

  • anyu(ha), SzuperApu: persze mi se tervezzük eltilani őket, csak hangosan szörnyülködünk a férjemmel a fejük fölött. Ennyit a pszichológusok okos tanácsáról, hogy csak felügyelettel nézzen tv-t a gyerek, és mindent meg kell beszélni 🙂
   landi: 🙂

  • a gyerek pontosan tudja, hogy mi a valóság és mi a fantázia. nem kell a kisvakondig elmenni, elég elolvasni néhány magyar népmesét, némelyik elképesztően horrorisztikus (de aki hallott angol gyerekverset, az is tudja, miről beszélek). de ezen csak mi, felnőttek szörnyűlködünk, a gyerek nem. a gyereknek szüksége van arra, hogy a meséket átélve a benne lévő feszültséget levezesse. egy mesekutató mondta azt, hogy kimondottan káros lennea gyermek pszichéje szempontából, ha a farkas nem enné meg a piroskát vagy a hófehérke nem halna meg az almától. csak ezeket a meséket mi már megszoktuk, fel sem tűnik, hogy miről szólnak valójában. szóval, aggodalomra semmi ok, kisvakondra fel!

  • pont ma kaptam el a tévében a magyar népeséknek azon részét, mikor a táncoló kismalacokért cserébe a királylány felhúzza a szoknyáját a nyakáig, nap van a “hasa alatt”, hold és csillag a mellei, meg ilyenek. érdekes, hogy pár éve még fel sem tűnt, hogy egy nő meztelenkedik ajándékért cserébe, pedig emlékeztem erre a részre is.

  • ac: ja, de ott legalább “álcázzák” az intim részleteket a képi megjelenítésben. a kisvakondban szépen megrajzolt ööö…(elpirul) pénisz, meg táguló hüvely látható. Ezzel sincs semmi baj, csak nem tudtam hogy a csehszlovákok már akkor is ennyire a természetesség hívei voltak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s