Találmányok 2.

Alapjában véve nem értek egyet a fogyasztói társadalom azon törekvésével, hogy az életet egyre kényelmesebbé és erőfeszítéstől mentessé tegye, pl hogy mindent automatizálnak, már elég egy gombnyomás, holnap elég lesz csak rágondolni és a számítógép behívja a kívánt oldalt, beindul a légkondi, kimos a mosógép stb. Viszont van néhány dolog ami tényleg megkönnyíthetné az életet.

Pl. az UVB-áteresztő(kizárólag a nem rákkeltő, barnító sugarakat persze) ruha , napszemüveg, óra, szandál (a lebarnult bőr mítoszáért nem vagyok annyira oda, viszont a fehér csíkok zavarnak).

Vagy a szúnyogriasztós naptej. Itt a Telken ugyanis olyan mértékű a vegetáció, ami megengedi a szúnyogoknak hogy vakító napsütésben +35 °C-ban is támadjanak.

Hajvágó készülék, ami egyesével tapogatja végig a hajszálakat, és egy centivel a töredezettség fölött vágja el.

Valamint a nagyvárosi közlekedési rendszert is átalakítanám, ez kiváltaná az autókat és a tömegközlekedést is egyben. Alacsony, keskeny nyomtávú sínre gondolok, amin egy-hat személyes kabinkák közlekednének keresztül-kasul a városon, leágazások pedig minden házszámhoz tartoznának, mindenki odarendelhetné a járművet ahova amikor indulni akar, beírná a célt és kész. A számítógépes vezérlés + GPS navigációs rendszer kiküszöbölné az emberi hibát, így gyors és balesetmentes lenne az egész. És természetesen újrahasznosított üzemanyaggal működne. És az unokáink hitetlenkedve hallgatnák az „és akkor elfelejtettem leszállni a metróról/rossz irányba szálltam/ másfél órát főddögéltünk az autóban mire haladtunk száz métert”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s